تاریخ : پنجشنبه, ۳ آبان , ۱۴۰۳ Thursday, 24 October , 2024
9

چگونه از بازیابی اطلاعات پاک شده در گوشی خود جلوگیری کنیم؟

  • کد خبر : 32032
  • 08 آذر 1402 - 16:20
چگونه از بازیابی اطلاعات پاک شده در گوشی خود جلوگیری کنیم؟
گوشی‌های مدرن از نظر حفظ اطلاعات شخصی کاربران پیشرفت‌های فراوانی را به همراه داشته‌اند و برخلاف سال‌های گذشته، دیگر امکان بازیابی فایل‌ها پس از فکتوری ریست گوشی با استفاده از نرم افزار‌های ساده وجود ندارد. با این وجود، ریسک دسترسی به اطلاعات شخصی کاربر همچنان در برخی گوشی‌های قدیمی اندرویدی وجود دارد. در ادامه این مطلب، نحوه پاک‌سازی کامل اطلاعات گوشی بدون امکان بازیابی یا همان ریکاوری را به شما نمایش خواهیم داد.

«صبح من» با فناوری: یکی از نگرانی‌های اصلی کاربران هنگام فروش دستگاه‌هایی مانند گوشی‌های هوشمند یا کامپیوتر‌ها، امکان بازیابی و دسترسی به اطلاعات شخصی آنها توسط خریدار است. خوشبختانه، گوشی‌های مدرن از نظر حفظ اطلاعات شخصی کاربران پیشرفت‌های فراوانی را به همراه داشته‌اند و برخلاف سال‌های گذشته، دیگر امکان بازیابی فایل‌ها پس از فکتوری ریست گوشی با استفاده از نرم افزار‌های ساده وجود ندارد.

به گزارش مجله خبری صبح من، با این وجود، ریسک دسترسی به اطلاعات شخصی کاربر همچنان در برخی گوشی‌های قدیمی اندرویدی وجود دارد. در ادامه این مطلب، نحوه پاک‌سازی کامل اطلاعات گوشی بدون امکان بازیابی یا همان ریکاوری را به شما نمایش خواهیم داد؛ با ما همراه باشید.

 چرا فایل‌های پاک شده قابل بازیابی هستند؟

سیستم عامل‌هایی مانند اندروید و ویندوز، از قابلیتی به نام Indexing برای دسته بندی محل ذخیره‌سازی فایل‌ها استفاده می‌کنند. پس از پاک کردن یک فایل یا انجام فکتوری ریست در دستگاه‌های رمزگذاری نشده، سیستم عامل تنها محل ذخیره‌سازی فایل را از حافظه خود حذف کرده و تا زمان جایگزینی اطلاعات مربوط به فایل با اطلاعات جدید، این فایل‌ها همچنان قابل بازیابی هستند.

دلیل اصلی این امر که در سیستم عامل‌های دستکاپی ریشه دارد؛ افزایش طول عمر حافظه‌های قدیمی HDD است که در سال‌های اخیر با حافظه‌های SSD جایگزین شده‌اند. در سوی دیگر، باید گفت که حذف واقعی فایل‌ها زمان بیشتری را به خود اختصاص داده و به همین دلیل، سیستم عامل‌ها عمدتا ترجیح می‌دهند تا منابع محدود سخت افزاری خود را صرف سایر تسک‌ها کنند.

 چگونه از بازیابی فایل‌های پاک شده گوشی جلوگیری کنیم؟

گوشی‌های آیفون از زمان عرضه سیستم عامل iOS 3.0، پشتیبانی از رمزگذاری فایل‌ها را به همراه داشته‌اند و برای فعالسازی آن، کاربران تنها باید یک پس‌کد برای آیفون خود تعیین کرده و در صورت تمایل، فیس آی‌دی یا تاچ آی‌دی را نیز فعال کنند. برای تعیین پس‌کد در آیفون‌ها، ابتدا وارد منوی تنظیمات گوشی شوید و در بخش Face ID & Passcode گزینه Turn Passcode On را فعال کنید.

در سوی دیگر، شرکت گوگل با عرضه اندروید ۶ در سال ۲۰۱۵، رمزگذاری کامل حافظه داخلی دستگاه‌ها را اجباری کرد و پس از انتشار اندروید ۱۰ نیز این سیستم عامل قابلیت رمزگذاری تمامی فایل‌های کاربر را دارد. برای استفاده از این ویژگی در گوشی‌های اندرویدی، کاربران باید یکی از گزینه‌های قفل نمایشگر مانند پین‌کد، پترن، اثر انگشت یا تشخیص چهره را فعال کنند.

برای فعالسازی قفل نمایشگر در گوشی‌های اندرویدی با رابط کاربری One UI سامسونگ، ابتدا وارد منوی تنظیمات گوشی شده و بخش Lock Screen را باز کنید. پس از ورود به این بخش، روی Screen Lock Type تپ کرده و سپس یکی از گزینه‌ها مانند پین، پترن یا پسوورد را انتخاب کنید.

در صورتی که رمزگذاری اطلاعات در گوشی شما فعال باشد؛ فایل‌ها پس از انجام فکتوری ریست با ابزار‌های ریکاوری نیز قابل دسترسی نخواهند بود. اگر گوشی شما از سیستم عامل اندروید ۵ یا قدیمی‌تر استفاده می‌کند؛ برای فعالسازی رمزگذاری اطلاعات ابتدا وارد منوی تنظیمات دستگاه شده و بخش Security را باز کنید. در این بخش، گزینه Encrypt Phone را یافته و آن را انتخاب کنید. لازم به ذکر است که این پروسه حدود یک ساعت زمان خواهد برد؛ بنابراین توصیه می‌شود تا گوشی خود را شارژ کرده یا آن را به شارژر متصل کنید.

اگر از فعال بودن رمزگذاری اطلاعات در گوشی خود مطمئن هستید؛ می‌توانید گوشی را فکتوری ریست کرده و با خیال راحت از امنیت فایل‌ها و اطلاعات شخصی، برای فروش آن اقدام کنید.

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=32032

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.