تاریخ : جمعه, ۳۰ شهریور , ۱۴۰۳ Friday, 20 September , 2024
7

آشنایی با مجموعه داران بزرگ؛ از «آبراموویچ» تا «پل آلن»

  • کد خبر : 28236
  • 23 مهر 1402 - 14:30
آشنایی با مجموعه داران بزرگ؛ از «آبراموویچ» تا «پل آلن»
کلکسیونرها، یعنی کسانی که به قول بورس بازها، به فاکتور سود آتی می اندیشند و اصطلاحا، بهایی خیلی کمتر از آنچه ارزش واقعی یک جنس است پرداخت می کنند، تلاش دارند تا جلوتر از زمان، نسبت به ارزیابی، شناسایی و خرید آثار گران بها و قیمتی و به قولی زیر خاکی، مبادرت ورزند.برای آشنایی با کلکسیونرهای بزرگ زمان و بررسی آثاری که در مجموعه خود دارند در گزارش امروز با ما همراه باشید.

«صبح من» با دانستنی ها: یکی از روش های سرمایه گذاری از دیرباز تا کنون، خرید و فروش آثار هنری اعم از صنایع دستی، آثار تاریخی و همچنین هنری مانند تابلوهای نقاشی، تمبر و امثالهم بوده که افراد با شناختی که از آثار با ارزش به جا مانده از گذشتگان دارند، نسبت به خرید آن ها اقدام می کند.

به گزارش مجله خبری صبح من، کلکسیونرها، یعنی کسانی که به قول بورس بازها، به فاکتور سود آتی می اندیشند و اصطلاحا، بهایی خیلی کمتر از آنچه ارزش واقعی یک جنس است پرداخت می کنند، تلاش دارند تا جلوتر از زمان، نسبت به ارزیابی، شناسایی و خرید آثار گران بها و قیمتی و به قولی زیر خاکی، مبادرت ورزند.

زیر خاکی مهم نیست که سهام است، صنایع دستی فلان کشور دنیا است، تابلو نقاشی یا خطاطی فلان هنرمند معروف یا غیر معروف است یا حتی یادگاری به جا مانده از زندگی فلان شخصیت ورزشی، هنری، سیاسی و حتی اجتماعی دنیا. آنها برای هر چه ارزشمند باشد و بتوانند در آینده، آن را به بهای گزافی به فروش برسانند، پول خوبی پرداخت می کنند.

بعضی از کلکسیونرها، شکارهای هنری خود را در حراجی های بزرگ دنیا مانند کریستیز و ساتبیز به فروش می رسانند و بررسی آمارهای فروش آثار هنری در این حراجی ها در چند سال اخیر، حاکی از گردش مالی قابل توجهی است که کلکسیونرها برای خرید یا فروش آثار پرداخت می کنند.

امروزه، دبی همچون لندن و نیویورک، با برگزاری هفته های هنری و حراجی، یکی از مقصدهای کلکسیونرگردی جهان شده است که امیدواریم رونق حراج های بزرگ در کشورمان نیز، سبب ترغیب کلکسیونرهای معروف به حضور در بازار اقتصاد هنر کشور شود. برای آشنایی با کلکسیونرهای بزرگ زمان و بررسی آثاری که در مجموعه خود دارند در گزارش امروز با ما همراه باشید.

آبراموویچ: کلکسیونری از چلسی

رومن آبراموویچ، نامی که بیش از آنکه در دنیای کلکسیونردارها، برندی معتبر و شناخته شده باشد، برای علاقمندان دنیای مستطیل سبز، یادآور مالک متمول باشگاه فوتبال چلسی انگلستان است. آبراموویچ میلیاردر روس که در رتبه ۱۲۲ فهرست بلومبرگ قرار دارد، به همراه همسرش که یکی از سرشناس ترین مجموعه داران آثار هنری است، در رتبه اول فهرست برترین مجموعه داران دنیا قرار گرفته است.

رومن آرکادیویج آبراموویچ (زادهٔ ۲۴ اکتبر ۱۹۶۶) یک تاجر یهودی اهل روسیه است که صاحب شرکت سرمایه‌گذاری میل‌هاوس ال‌ال‌سی به شمار می رود. وی در خارج از روسیه به خاطر تملک باشگاه فوتبال چلسی و فعالیت در فوتبال اروپا شهرت دارد.

داشا در سال ۲۰۰۸ میلادی، موزه هنرهای معاصر گاراژ را در روسیه تاسیس کرد. او مجموع هایی از هزاران اثر هنر مدرن را در مجموعه خود دارد و به لطف فعالیتش در دنیای هنر است که شوهر میلیاردرش هم در کنار او در رتبه نخستین مجموعه داران دنیا نشسته است.

وی قصد دارد ۲۵۰ میلیون دلار در جزیره ای در سنت پترزبورگ روسیه برای احداث موزه اختصاصی از اموال خود، هزینه کند.

پل آلن: از مایکروسافت تا کلکسیونری

چهره معروف دنیای نرم افزار و از تاریخ سازان عصر دیجیتال، پل  آلن، همکار و شریک بیل گیتس، موسس غول نرم افزار جهان است. میلیاردر شماره ۳۴ فهرست بلومبرگ در سال ۲۰۱۶ میلادی، بعد از زوج روس، در ردیف دوم کلکسیونرهای جهان قرار دارد.

پل گاردنر آلن (Paul Gardner Allen) (متولد: ۲۱ ژانویه ۱۹۵۳ در شهر سیاتل ایالت واشنگتن)، یکی از بنیانگذاران شرکت مایکروسافت است که به کمک بیل گیتس مایکروسافت را در سال ۱۹۷۵ در شهرآلبوکرکی در ایالت نیومکزیکو تاسیس کردند.

پل آلن که هم‌اکنون یکی از سهامداران شرکت مایکروسافت است، در شهر مرسرآیلند ایالت واشنگتن زندگی می‌کند. دارایی او در ماه می سال ۲۰۱۵ میلادی ۱۷٫۶ میلیارد دلار برآورد شده است.

او به تازگی مجموعه ای از آثاری را که در مالکیت دارد در شهرهای مختلف به نمایش گذاشته و قرار است به زودی موزه ای از آثار مربوط به هنر پاپ را در واشنگتن افتتاح کند.

صفحه شخصی پل آلن کلکسیون اسباب بازی های پل آلن، بازتاب های گسترده ای پیدا کرده است.

کلکسیونری میلیاردر از سرزمین شگفتی ها

شاید برای شما جالب باشد که بدانید، سومین کلکسیونر برتر جهان، موکش آمبانی و نیتا آمبانی، اهل کشور هندوستان هستند. موکش آمبانی ثروتمندترین شهروند هند است و نفر ۲۲ در فهرست میلیاردرهای بلومبرگ به شمار می رود.

«موکش آمبانی»، تاجر هندی و پنجمین مرد ثروتمند جهان است. این میلیاردر ۵۱ ساله با سرمایه ۳۱ میلیارد دلار، از ثروتمندترین شهروندان قاره آسیا است. او مدیرعامل، مدیر اجرایی و بزرگ‌ترین سهام‌دار کمپانی صنایع «رلیانس» است.

این کمپانی، بزرگ‌ترین تشکیلات اقتصادی بخش خصوصی در هندوستان و جزو ۵۰۰ شرکت برتر جهان به شمار می‌رود. او ۴۸ درصد از سهام این شرکت را در اختیار دارد. موکش و برادر جوانش «آنیل»، پسران موسس «رلیانس»اند؛ «دیروب‌های آمبانی». موکش فارغ‌التحصیل رشته مهندسی شیمی از دانشگاه انستیتو فناوری شیمی در بمبئی است. او مدتی دانشجوی رشته MBA در دانشگاه استنفورد بود که البته این رشته را رها کرد.

موکش آمبانی در سال ۱۹۸۱ میلادی به رلیانس پیوست و در آنجا مشغول فعالیت شد. استراتژی او این بود که تمام واحدهای پارچه‌بافی این شرکت را به سمت فیبرهای پلی‌استر و پس از آن به سوی تولید مواد پتروشیمی سوق دهد. او در این استراتژی توانست ۶۰ گونه جدید از مواد پتروشیمی را تولید کند که در حد استانداردهای جهانی باشند و ظرفیت تولید رلیانس را از نیم‌میلیون تن در سال به ۱۲ میلیون تن برساند.

او هم‌اکنون رهبری بزرگ‌ترین واحد صنعتی تولید مواد شیمیایی جهان را بر عهده دارد که روزانه ۶۶۰ هزار بشکه مواد شیمیایی تولید می‌کند. این میزان تولید که سالانه به ۳۳ میلیون تن می‌رسد، شامل محصولات پتروشیمی، سوخت، روغن و محصولاتی از این دست می‌شود.

وی هم به دلیل علاقه همسرش به سوی هنر کشیده شده است. این زوج هندی که اکنون سومین مجموعه دار بزرگ آثار هنری دنیا شناخته می شوند، توجهشان به هنر را به سوی حمایت از آثار هنری و هنرمندان هندی سوق داده اند.

در سال ۲۰۱۵ میلادی، نیتا به عنوان حامی مالی ترتیب برگزاری یک نمایشگاه از نقاشی های هندو را در دانشگاه شیکاگو داد. او قرار است به زودی موزه ای به نام خودش را در هندوستان برپا کند.

برنارد آرنو: کلکسیونری از دنیای لاکچری ها

کلکسیونر معروف دیگر، برنارد آرنو است که صاحب شرکت فرانسه LVMH تولیدکننده محصولات لوکس هفتمین میلیاردر دنیا شناخته می شود.

نامی با ثروتی بیش از امپراطوری خالق IKEA  سوئد که ثروتمندترین مرد اروپا شناخته می شود. مجموعه او شامل هزاران قطعه اثر هنری از دوران معاصر و مدرن است و در مجموعه هایی که جمع آوری کرده است، آثاری از اگنس مارتین و پابلو پیکاسو هم به چشم می  خورد. او پنجمین مجموعه دار بزرگ آثار هنری دنیا شناخته می شود.

برنارد آرنو، همچون لیلین بتنکورت از استعداد ذاتی فرانسوی‌ها در تولید لوازم لوکس برای شیک‌پوشان بهره‌برده و توانسته است ثروت خود را از این طریق به میلیاردها دلار افزایش دهد.

به طور حتم شما هم با نام کریستین دیور یا لوئی ویتون آشنا هستید. موفقیتی که «کریستین‌دیور» به دست آورده است به همت تلاش‌های برنارد آرنو بوده است. در سال ۲۰۱۷ میلادی، آرنو توانست در معامله ای به ارزش ۱۳ میلیارد دلار، دیور را از آن خود کند.

آرنو با ادغام چندین شرکت که در تولید اجناس لوکس، فعال بودند، توانست امثال کریستین‌دیور را به یکی از شرکت‌های معروف و موفق در جهان تبدیل کند. وی با داشتن ۵۱% از سهام ال.وی.ام.اچ که بزرگ‌ترین تولیدکننده اجناس لوکس در جهان است، همچنان سیرصعودی در کسب موفقیت را سپری می‌کند. علاقه انسان به زیبایی، خوشبو بودن در چشم همگان متشخص جلوه‌دادن نکاتی است که «آرنو برنارد» به آن توجه ویژه‌ای داشته است.

او و «لیلین بتنکورت» ثابت کرده‌اند که این میل انسان‌ها، میلی است که هیچ وقت پایان نمی‌پذیرد. این مرد موفقیت خود را با جدیت و پشتکار به دست آورد. کریستین دیور و ال.وی.ام.اچ، ده ها مارک از معروف‌ترین تولیدات جهانی را در اختیار دارند.

او امپراتوری‌اش را طی بیست سال راه انداخت، هرچند که او زیرمجموعه‌های ال.وی.ام.اچ را خود به وجود نیاورد اما درک درستی از پتانسیل آنها برای جذب مشتری بیشتر داشت و این نکته‌ای بود که وی را امروز به موفق‌ترین مرد فرانسه تبدیل کرده است.

 لئون بلک و دبورا بلک: از تئاتر تا مجموعه داری

نام دیگر از دنیای مجموعه داران، زوجی از دنیای تئاتر است که به این حوزه هدایت شده است.  لئون بلک (Leon Black)، مالک شرکت آپولو گلوبال (Apollo Global)، سرمایه دار امریکایی است که در حوزه املاک در ایالات متحده آمریکا شناخته شده است و در رده ۳۰۸ بلومبرگ قرار دارد.

همسرش دبورا یکی از تهیه کنندگان تئاتر در برادوی نیویورک است. لئون در سال ۲۰۱۲ میلادی با خرید یکی از شش نسخه اثر ادوارد مونش به قیمت ۱۲۰ میلیون دلار (تابلو جیغ)، بر سر زبان ها افتاد. تابلویی که او خرید، از گران قیمت ترین آثار هنری جهان به شمار می رود.

اخیرا هم با نام مستعاری که بعدا معلوم شد مربوط به او است یکی از تابلوهای پابلو پیکاسو را به مبلغ ۱۰۶ میلیون دلار خرید و به مجموعه خود افزود. این زوج به زودی موزه شخصی خود را تاسیس می کنند. آنها نهمین مجموعه داران بزرگ دنیا هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر به این درگاه رجوع کنید.

الی براد و ادیت براد: از بساز بفروشی تا کلکسیونری

فقط دونالد ترامپ، رییس جمهور جنجالی جدید ایالات متحده نیست که از دنیای ساخت و ساز، به راه اندازی جشنواره دختران شایسته و مد و لباس و برنامه سازی تلویزیونی و بعدا، کلید داری کاخ سفید رسید. الی براد میلیادر شماره ۱۸۶ فهرست میلیاردرهای بلومبرگ است که صاحب یکی از سرشناس ترین شرکتهای ساخت و ساز در آمریکا به شمار می رود.

همسرش ادیت از ۵۰ سال پیش، به کار جمع آوری آثار هنری مشغول شده بود و حالا در این کار با هم شریک هستند. آنها به تازگی یک موزه هنرهای معاصر در شهر لس آنجلس افتتاح می کنند.

ادیت  و الی، تنها به دنبال آثار هنرمندان شاخص نیست. بلکه دست به خرید آثاری می زند که بنا به تشخیص او قرار است بعدها تبدیل به آثاری معروف و تاریخی شوند. این در واقع، رعایت همان اصل ساده است که در ابتدای گفتار به آن اشاره کردیم: احترام به فاکتور سود آتی!

یک اصل ساده در کلکسیونر بودن

مجموعه دار بودن یا همان کلکسیونری، فقط متعلق به افراد خیلی پولدار و متمول نیست. شما هم می توانید با کسب دانش در زمینه های مختلفی که قصد دارید در آن به مجموعه داری بپردازید، وارد این حوزه جذاب و هیجانی شوید. کلکسیونری در عرصه تمبر های جدید و قدیم، سکه های باستانی و تاریخی، نسخ خطی نفیس، نسخ خطی کتاب های نویسندگان و هنرمندان معروف معاصر و تابلوهای نقاشی یا خط و نقاشی، مقولاتی است که برای ورود به آن، سرمایه سرسام آوری نیاز نیست.

آنچه مهم است، دانش و اطلاعات است. معمولا کلکسیونرها، ریسک پذیر هستند و دانش خوبی در حوزه فعالیت دارند. این افراد، ‌همواره شم بازاری خوب دارند و قیمت خیلی از آثار را پیش از آنکه دیگران متوجه بشوند، ارزیابی و تخمین می زنند.

کلکسیونرها،‌ مشاوران خوبی دارند و همواره با اخبار و اطلاعات و تحلیل داده همراه هستند. اصل ساده کلکسیونر بودن، مهم تر از پول، صبوری و تحلیل شجاعانه اطلاعات و نگاه به فاکتور سود آتی است. ترکیب آثار برترین کلکسیونرهای جهان نشان می دهد که آنها آثاری را به تملک امپراطوری خود در آورده اند که در زمان خرید، بهای واقعی، به مراتب کمتر از آن چیزی بود که برای خرید اثر پرداخت شده است.

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=28236

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.