تاریخ : سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳ Tuesday, 26 November , 2024
5

جزیره هایی زیبا و عجیب در سرتاسر جهان

  • کد خبر : 24993
  • 12 شهریور 1402 - 16:20
جزیره هایی زیبا و عجیب در سرتاسر جهان
در داستان‌ها و فیلم‌های علمی تخیلی همیشه از جزیره های عجیب و غریبی صحبت به میان می‌آید که نیروهای ماورایی دارند یا موجوداتی شیطانی و ترسناک در آن‌ها زندگی می‌کنند. اما در دنیای واقعی هم جزیره های عجیب و غیرمعمولی وجود دارند که کم از داستان‌های علمی تخیلی ندارند. پس اگر قصد ماجراجویی دارید و به دنبال یک مقصد جدید و جالب برای سفر کردن هستید این جزیره‌های عجیب را به خاطر داشته باشید.

«صبح من» با گردشگری: در داستان‌ها و فیلم‌های علمی تخیلی همیشه از جزیره های عجیب و غریبی صحبت به میان می‌آید که نیروهای ماورایی دارند یا موجوداتی شیطانی و ترسناک در آن‌ها زندگی می‌کنند. اما در دنیای واقعی هم جزیره های عجیب و غیرمعمولی وجود دارند که کم از داستان‌های علمی تخیلی ندارند.

به گزارش مجله خبری صبح من، این جزیره های عجیب دور از سرزمین‌های اصلی قرار دارند و احتمالا شما حتی نام آن‌ها را هم نشنیده‌اید اما حقایقی که در مورد آن‌ها وجود دارد بسیار شگفت انگیز و جالب توجه است. پس اگر قصد ماجراجویی دارید و به دنبال یک مقصد جدید و جالب برای سفر کردن هستید این جزیره‌های عجیب را به خاطر داشته باشید.

زبان خاص مردم جزیره تنجیر در ویرجینیا

اگرچه مردم آمریکا به زبان انگلیسی با گویش آمریکایی صحبت می‌کنند تفاوت‌هایی جزئی بین لهجه های مناطق مختلف آن وجود دارد مثلا لهجه مردم بوستون با لهجه ساکنین مرکز و جنوب آمریکا تا حدی متفاوت است. اما گویش مردم ساکن در جزیره تنجیر بسیار عجیب و منحصر به فرد است. این جزیره در ۱۲ مایلی ساحل ویرجینیا قرار گرفته است دانشمندان معتقدند که گویش مردم این منطقه به صدها سال قبل بازمی‌گردد. ساکنین جزیره تنجیر از متدیست‌هایی (یک فرقه مذهبی) هستند که از زمان جنگ داخلی در دهه ۱۸۶۰ از سرزمین اصلی آمریکا جدا نگه داشته شده‌اند تا مجبور نباشند به کنفدراسیون بپیوندند.

همین جدایی باعث شده است که فرهنگ خاصی در این جزیره شکل بگیرد، این جزیره حدود ۵۰۰ نفر سکنه دارد و اقتصاد آن به طور سنتی برپایه ماهیگیری است. زبان مردم این جزیره اگرچه انگلیسی است اما برای بیشتر انگلیسی زبانان غیرقابل فهم است چون آن‌ها از حروف صدادار به شکل متفاوتی استفاده می‌کنند و اصطلاحات خاص و کنایی عجیبی برای خود دارند. این نوع خاص از زبان، نتیجه جدایی فرهنگی جزیره از سرزمین اصلی بوده است که باعث شده امروزه جزیره تنجیر یک مقصد جذاب برای گردشگران باشد.

جزیره تاشیروجیما در ژاپن؛ جزیره گربه‌ها

اگر به گربه حساسیت دارید جزیره تاشیروجیما در ژاپن می‌تواند برای شما یک کابوس باشد اما اگر از عاشقان گربه هستید این جزیره یک جزیره رویایی برای شما خواهد بود. این جزیره یکی از جزیره‌های عجیب جهان است و حدود صد نفر جمعیت دارد که به اربابان گربه‌ای خود خدمت می‌کنند. همه جای جزیره تاشیروجیما می‌توان گربه‌های متعددی را دید که آرام و راحت به زندگی مشغول هستند و هیچ ترسی هم از انسان‌ها ندارند. در وسط این جزیره یک معبد گربه‌ای کوچک هم وجود دارد که مسافران خسته می‌توانند در کابین‌های گربه‌ای آن استراحت کنند.

اما شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که این همه گربه از کجا پیدا شده‌اند و چرا در این جزیره ساکن هستند؟ داستان به زمانی بین سال ۱۷۰۰ تا ۱۸۰۰ بازمی‌گردد، در این زمان تعدادی گربه با کشتی به این جزیره آورده شد تا جلوی جانوران موذی و جونده مثل موش را بگیرند. در آن زمان اقتصاد جزیره تاشیروجیما وابسته به صادرات ابریشم بود و موش‌ها با خوردن پارچه‌های ابریشمی به تاجران خسارت وارد می‌کردند. از طرف دیگر مردم بومی جزیره معتقدند که گربه شانس می‌آورد و به همین دلیل جمعیت گربه‌ها رو به فزونی گذاشت و اکنون به ازای هر انسان در تاشیروجیما صدها گربه وجود دارد.

جزیره گایولا در ایتالیا، یک جزیره نفرین شده

کمی دورتر از سواحل ناپل در ایتالیا دو جزیره کوچک وجود دارد که با یک پل به هم متصل شده‌اند و منظره زیبایی به وجود آورده‌اند. این مکان تاریخچه‌ای طولانی دارد و محلی‌ها معتقدند که ویرژیل شاعر رومی در این مکان به تدریس می‌پرداخته است. اما گایولا از نظر منحوس بودن و نفرین شده بودن با مثلث برمودا قابل مقایسه است. البته نحس بودن و نفرین شده بودن یک مکان می‌تواند تصادفی و یا رمزآلود باشد که این مساله به دیدگاه مخاطب بستگی دارد. اما گفته می‌شود که در اوایل قرن نوزدهم جادوگری در این جزیره زندگی می‌کرد، پس از آن افراد ثروتمندی جزیره را خریداری کردند و همه آن‌ها به سرنوشت عجیبی دچار شدند.

این داستان، جالب و هیجان انگیز به نظر می‌رسد اما حلقه‌های ارتباطی آن کمی سست است. به طور مثال معروف‌ترین خریدار جزیره جی پل گتی است که در میانه دهه ۱۹۶۰ صاحب جزیره شد. در سال ۱۹۷۳ نوه گتی به گروگان گرفته شد و این اتفاق به موضوع فیلم اخیر ریدلی اسکات یعنی “همه پول‌های دنیا” تبدیل شد. در هر صورت چه این جزیره نفرین شده باشد چه نشده باشد در حال حاضر به حال خود رها شده است.

جزیره‌ای که پای هیچ خارجی به آن باز نشده است

در عصر جهانی سازی باور کردنی نیست اگر بدانیم که نقطه‌ای از جهان توسط فرهنگ و تکنولوژی تسخیر نشده باشد. اما جزیره سنتینل شمالی (که قطعا ساکنانش آن را به این نام نمی‌خوانند) که در خلیج بنگال قرار دارد هیچ چیزی را از دنیای بیرون به خود راه نداده است. در واقع هر کسی که قصد داشته باشد به این جزیره پا بگذارد با تیرهای بومی‌ها مواجه می‌شوند که تلاش می‌کنند مهاجمان را از خانه خود برانند. تخمین زده می‌شود که چیزی بین ۵۰ تا ۵۰۰ نفر در جزیره سنتینل شمالی ساکن هستند.

این نقطه یکی از آخرین نقاط تسخیر نشده در جهان است که کشاورزی در آن رشد نکرده است و مردم آن هنوز به روش شکارگر/خوراک‌جو به زندگی خود ادامه می‌دهند. پیش از این دولت هند تلاش‌های زیادی برای برقراری ارتباط با مردم جزیره انجام داد اما در نهایت به این نتیجه رسید که بهتر است آن را رها کند. مردم جزیره نشان داده‌اند که علاقه‌ای به برقراری ارتباط ندارند و مهمان هم نمی‌پذیرند، از طرف دیگر طبیعت خاص این جزیره باعث شده است که مردم آن نسبت به بیماری‌های مختلف آسیب پذیر باشند در نتیجه هر تماسی با دنیای بیرون ممکن است به از بین رفتن یکی از باارزش‌ترین و دست نخورده‌ترین فرهنگ‌های انسانی منجر شود.

ایزلا دلا مونکاس، جزیره عروسک‌های مرده

یکی از جزیره های عجیب و البته ترسناک در جهان، جزیره دلا مونکاس است که هر کسی را که یک بار از آن بازدید کرده باش دچار کابوس خواهد کرد! این جزیره از سواحل مکزیک چندان دور نیست و از نظر فنی جزیره نیست بلکه یک شبه جزیره دریاچه‌ای است. ایزلا دلامونکاس توسط روح دون خولیان سانتانا تسخیر شده است، او ۵۰ سال پیش جسد دختری را در کانالی پیدا کرد اما این جسد صاحبی نداشت و کسی دخترک بیچاره را نمی‌شناخت. سانتانا می‌خواست که روح دخترک در زندگی پس از مرگ شاد باشد به همین دلیل جزیره را از عروسک، پر کرد.

امروز اگر به ایزلا دلامونکاس پا بگذارید عروسک‌هایی را که از حصارها و درخت‌ها آویزان شده‌اند خواهید دید، منظره‌ای ناراحت کننده از عروسک‌های مختلفی که با گذشت زمان کهنه شده و آسیب دیده‌اند و دست و پا و چشم خود را از دست داده‌اند. پس از چندین سال تلاش برای شاد کردن روح دخترک مرده، خود سانتانا در سال ۲۰۰۱ درگذشت و جسد او دقیقا در همان کانال پیدا شد. محلی ها باور دارند که روح سانتانا اکنون به بخشی از جزیره تبدیل شده است و این جزیره را به یک مقصد توریستی محبوب تبدیل کرده است.

جزیره سقطرا، جزیره‌ای از یک دنیای ناشناخته

اگر بودجه لازم برای سفر به ماه یا مشتری را ندارید نگران نباشید، نقاط عجیب زیادی در همین کره زمین خودمان وجود دارند که می‌توانند شما را راضی کنند. یکی از جزیره های عجیب و ناشناخته در جهان، جزیره سقطرا در ساحل یمن است، نقطه‌ای که به گفته نشنال جئوگرافی، عجیب‌ترین چیزها در آن وجود دارند. برخی معتقدند جزیره سقطرا همان جایی است که در کتاب مقدس از آن تحت عنوان “باغ عدن” یاد شده است. دوسوم از گیاهانی که در جزیره سقطرا وجود دارند در هیچ کجای جهان یافت نمی‌شوند و حتی شباهتی هم به گیاهانی که دیده‌اید ندارند. فقط کافی است نگاهی به “درخت خون اژدها” بیندازید تا منظور ما را متوجه شوید.

اما تنها نکته عجیب در مورد جزیره سقطرا، گیاهان آن نیست، چند نوع پرنده خاص هم در این جزیره زندگی می‌کنند و تنها پستاندار بومی آن، خفاش است. عجیب نیست اگر بدانید سقطرا جاده‌های بسیار کمی دارد و تنها با پیاده روی می‌توان نقاط جذاب آن را مشاهده کرد. جزیره سقطرا در میراث جهانی یونسکو ثبت شده و جمعیت آن ۵۰ هزار نقر است که درآمد بیشتر آن‌ها وابسته به توریسم است. متاسفانه در سال‌های اخیر به دلیل جنگ و عدم ثبات سیاسی در یمن، ورود گردشگر به این منطقه به شدت کاهش یافته است.

فادیوث در سنگال، جزیره‌ای ساخته شده از صدف

اگر به صدف علاقمند هستید این جزیره سنگالی می‌تواند مکان محبوب شما باشد. این جزیره از میلیون‌ها میلیون صدف تشکیل شده است و در واقع هر جای این جزیره که پا بگذارید روی صدف پا گذاشته‌اید. این به معنای آن است که جاده‌های این جزیره از صدف ساخته شده‌اند و بومی‌ها هر گاه بخواهند خانه‌ای جدید بسازند از صدف به عنوان مصالح استفاده می‌کنند. یک جزیره صدفی دیگر هم در آن حوالی وجود دارد که از طریق یک پل چوبی قابل دسترسی است. این قسمت در واقع گورستان جزیره است و همان طور که حدس زدید، گورستان هم از صدف ساخته شده است. اگر به گروستان دقت کنید سنگ‌های قبر صلیبی شکل را بالای گورهای صدفی خواهید دید، با توجه به این که سنگال یک کشور عموما مسلمان نشین است اما در فادیوث، مسلمانان و مسیحی‌ها در کنار هم زندگی مسالمت آمیزی دارند و حتی در داخل یک خانواده می‌توان مسلمانان و مسیحی‌ها را در کنار هم دید.

جزایر عجیب شناور در دریاچه تی تی کاکا

همه جزیره های عجیب به طور طبیعی و ژئولوژیکی به وجود نیامده‌اند و برخی از آن‌ها ساخته دسته بشر هستند. یکی از این جزیره‌های عجیب ساخت بشر در پرو و در دریاچه تی تی کاکا قرار گرفته است و مردم قبیله اوروس در آن زندگی می‌کنند. این جزایر شناور از ساقه‌های گیاه توتورا ساخته شده‌اند و ساخت آن‌ها یک فرآیند چند مرحله‌ای است که با توجه به فراوان بودن گیاه توتورا در منطقه ممکن شده است. مردم این قبیله از توتورا برای ساخت قایق، خانه و لوازم منزل استفاده می‌کنند و برخلاف تصور عموم، زندگی بدوی ندارند. آن‌ها از تکنولوژی‌های روز مثل انرژی خورشیدی و قایق موتوری هم بهره می‌برند و حتی ایستگاه رادیویی مخصوص خود را دارند که هر روز موسیقی پخش می‌کند. مردم اوروس صدها سال است که روی این قایق‌های چوبی در دریاچه شناور هستند، آن‌ها در ابتدا این قایق‌ها را برای جدا کردن خود از سرزمین اصلی و ظلم مردم آن، ساختند اما اکنون از آن‌ها برای فروش محصولات و سوغاتی به توریست‌ها استفاده می‌کنند.

پووگلیا، جزیره طاعون

پووگلیا یکی از جزیره های عجیب جهان و از رازهای تاریک ایتالیا است. وقتی توریست‌ها در قایق‌های زیبا در کانال‌های شهر ونیز مشغول تفریح هستند نمی‌دانند که چندصد متر آن طرف‌تر یک جزیره عجیب و کوچک وجود دارد، آن قدر عجیب و ترسناک که می‌تواند سوژه‌ای برای فیلم‌های ترسناک هالیوودی باشد. پووگلیا سال‌ها مورد استفاده‌های نامناسبی قرار گرفته است اما معروف‌ترین دوران آن به سال‌های ۱۷۹۳ تا ۱۸۱۴ بازمی‌گردد، زمانی که مبتلایان به طاعون در این جزیره قرنطیتنه می‌شدند. حدود ۱۶۰ هزار نفر در سواحل پووگلیا بر اثر طاعون کشته شدند و گفته می‌شود نیمی از خاک جزیره از تجزیه جسد آن‌ها به وجود آمده است.

اما قضیه به همینجا ختم نمی‌شود، در اوایل قرن بیستم یک مرکز روانی در این جزیره ساخته شد. گفته می‌شود یکی از پزشکان این مرکز بیماران را شکنجه می‌داده و به قتل می‌رسانده است، مرکز در سال ۱۹۶۸ تعطیل شد اما شهرت بد جزیره هرگز از بین نرفت. اما با این وجود مردم ایتالیا به آینده این جزیره امیدوار هستند، در سال ۲۰۱۴ پووگلیا به مزایده گذاشته شد و لوئیجی براگنارو حق مالکیت آن را برای ۹۹ سال آینده به دست آورد.

تال وولکانو، جزیره‌ای در داخل یک جزیره که داخل یک جزیره دیگر است!

موقعیت جغرافیایی تال وولکانو چندان منطقی به نظر نمی‌رسد و همین مساله باعث جذابیت و شگفت انگیزی آن شده است. تال وولکانو جزیره‌ای است که داخل یک دریاچه قرار گرفته است و این دریاچه نیز در وسط یک جزیره آتشفشانی قرار دارد. اما این جزیره آتشفشانی نیز در وسط یک جزیره بزرگ‌تر در فلیپین قرار گرفته است. شاید لازم باشد برای درک این وضعیت، دو خط آخر را دوباره بخوانید اما موقعیت جزیره به همین پیچیدگی است که به نظر می‌رسد، شبیه به یک عروسک روسی تودرتو. البته لازم است بدانید که تال وولکانو یک آتشفشان خاموش نیست بلکه حداقل ۳۳ بار فوران کرده است و با وجود اندازه کوچکی که دارد، دومین قله فعال در فیلیپین به شمار می‌رود.

راپا نوئی یا جزیره ایستر، شیلی

در این جزیره ۸۸۷ مجسمه عجیب و غریب و بسیار بلند وجود دارد که به مجسمه های موئیا معروف هستند. وزن این مجسمه ها حدود ۱۴ تن و قد آنها ۱۳ فوت است. عجیب این است که ساکنان و اهالی اولیه جزیره پلینزی چگونه توانسته اند این مجسمه های یادبود را با ابزارهای ابتدایی خود بسازند. این اهالی هیچ نوع ارابه یا جرثقیلی برای جابجا کردن این سنگ هایی که حکاکی شده اند، نداشتند به هر حال هنوز جوابی برای این معما پیدا نشده است.

ایلها دی کوئیمادا گرند یا جزیره مار، برزیل

تصور کنید که نوعی زهر وجود دارد که بیش از اندازه قوی است به حدی که یک قطره آن می تواند بدن انسان را ذوب و متلاشی کند. حالا تصور کنید که مارهایی وجود دارند که پر از این زهرها هستند. حالا جزیره ای را تصور کنید که پر از چنین مارهایی است!

بله، جزیره مار دارای ۵۰۰۰ مار لانس هد طلایی است که یکی از خطرناک ترین و زهرآلود ترین مارهای دنیاست. این مارها در سرتاسر جزیره جولان می دهند و مانند پادشاه آنجا زندگی می کنند چراکه تنها ساکنان جزیره هستند و بندرت ممکن است یکی دو گردشگر به جزیره مار که از جزیره های عجیب دنیا است بروند.

جزیره اوکانوشینا یا جزیره خرگوش، ژاپن

این جزیره زمانی معدن کارخانه های گاز سمی بود. اما امروزه تبدیل به خانه هزاران هزار خرگوش شده است. برخی معتقدند که پیشینیان این خرگوش ها برای تست گازهای سمی به این جزیره برده شدند. درحالیکه برخی دیگر معتقدند آنها از بهشت آمده اند.

جزیره سابل، نوا اسکوشیا

این جزیره که به قبرستان آتلانتیک معروف است، مرکز تعداد بسیار زیادی از کشتی های شکسته و خانه هزاران اسب وحشی است. وجود اسرار آمیز بیش از ۴۹۰ خرابه کشتی های شکسته و ۴۵۰ اسب وحشی که چهار نعل روی آنها می تازند از عجایب جزیره سابل است.

جزیره پالمیرا، آرام شمالی

وجود ساحلی خیره کننده، درختان نخل، آب های درخشان، غروب آفتاب خیره کننده، مرجان های رنگارنگ، سپیده دم مسحور کننده و داشتن مسافرتی آرام و دل انگیز خیلی جذاب است. تصویر رویایی این جزیره اسرار آمیز با مرگ های غم انگیز، اتفاقات مرگبار، حمله های دزدان دریایی، گنج های مدفون، استفاده های نظامی مخفیانه، سرزمین نفرین شده و قتل های مخوف آلوده است. تمامی این اتفاقات عجیب و غریب باعث شده که حتی منطقی ترین افراد نیز به حقیقت نفرین این جزیره ایمان بیاورند و جزیره پالمیرا جز جزیره های عجیب در دنیا شود.

جزیره کریسمس، قلمرو استرالیا در اقیانوس هند

دلیل نامگذاری این جزیره این است که در روز کریسمس سال ۱۶۴۳ کشف شده است. جمعیت جزیره شامل ۱۴ گونه خرچنگ است که در فصل های بارانی با عجله حرکت می کنند تا از تونل های زیر زمینی خود بیرون بیایند و در دریا تخم ریزی کنند. حدود ۱۴۰ میلیون خرچنگ علی رغم کم آبی، وجود دشت های خطرناک، خطر رفتن زیر وسایل نقلیه و وجود مورچه های زرد، این سفر خطرناک طولانی و پنج مایلی یک ماهه را تا دریا طی می کنند.

گردآوری و تنظیم: صبح من

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=24993

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.