تاریخ : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024
3

بررسی علل و راه های درمان داغی بدن

  • کد خبر : 24723
  • 08 شهریور 1402 - 15:40
بررسی علل و راه های درمان داغی بدن
دمای بدن افراد در طول عمر به دلایل مختلف مانند تغییرات جسمانی و روانی، عوامل محیطی بالا می رود؛ اما برخی اوقات می تواند نشانه ای از یک هشدار باشد. این نوع تغییر دما در اکثر اوقات بی حسی، سرگیجه، تهوع، عرق کردن زیاد، گرفتگی عضلانی، کمبود آب و … را به دنبال دارد. در ادامه به علل و درمان داغی بدن اشاره خواهیم کرد.

«صبح من» با پزشکی: دمای بدن افراد در طول عمر به دلایل مختلف مانند تغییرات جسمانی و روانی، عوامل محیطی بالا می رود؛ اما برخی اوقات می تواند نشانه ای از یک هشدار باشد. گرچه داغی بدن در بعضی موارد موقتی و کوتاه مدت است اما گاهی اوقات طولانی مدت و نشانگر بیماری و ضعف بدن است

به گزارش مجله خبری صبح من، این نوع تغییر دما در اکثر اوقات بی حسی، سرگیجه، تهوع، عرق کردن زیاد، گرفتگی عضلانی، کمبود آب و … را به دنبال دارد. در ادامه به علل و درمان داغی بدن اشاره خواهیم کرد.

۲۱ علت و درمان برای داغ شدن بدن

بروز تب در افراد

تب کردن یکی دیگر از علل گرمای بدن است. مبارزه قوای دفاعی بدن با عوامل بیرونی مانند ویروس ها و باکتری ها دمای بدن را از حد طبیعی (۳۷ درجه سانتیگراد) بالاتر می برد.

در این شرایط فرد به اصطلاح دچار تب می شود. نوشیدن مایعات، استراحت و مصرف دارو های تب بر نیز بدن بیمار را خنک می کند.

در صورت مشاهده علائم دیگر مانند تشنج، سردرد، سفتی گردن و آشفتگی مراجعه به پزشک ضرورت دارد.

چاقی و اضافه وزن

افراد چاق و دارای اضافه وزن به ازای هر یک کیلوگرم از وزن خود پوست سطحی کمتری نسبت به سایر افراد دارند.

همین موضوع موجب کاهش توانایی بدن در خنک کردن خود و در نتیجه افزایش دمای بدن می شود.

کاهش اضافه وزن با استفاده از رژیم غذایی سالم و مناسب و ورزش و فعالیت فیزیکی منظم و مستمر از گرم شدن بدن این افراد جلوگیری می کند.

استرس و اضطراب شدید

استرس و اضطراب شدید میزان ترشح آدرنالین و در نتیجه دمای بدن را افزایش می دهد. البته احساس گرمای بدن در این شرایط نیز شباهت زیادی به گر گرفتگی دارد.

مدیریت استرس از طریق روش هایی مانند تمرینات آرام سازی، تنفس عمیق، یوگا، مشاوره با روانشناس و … سطح دمای بدن افراد مضطرب را متعادل می سازد.

دارو های ضد افسردگی و دیابت

گرم شدن بدن یکی از عوارض جانبی مصرف دارو های مخدر، ضد دیابت، ضد افسردگی، پوکی استخوان و شیمی درمانی است.

گرمای بدن بر اثر مصرف بعضی از این دارو ها بعد از مدت کوتاهی خود به خود برطرف می شود. در صورت ماندگاری تغییرات دمای بدن پس از مصرف دارو تعویض دارو طبق صلاحدید پزشک این مشکل را برطرف می کند.

توصیه می شود قبل از مصرف کلیه دارو ها جهت کسب اطلاعات کافی در مورد عوارض آنها بروشور داخل بسته بندی دارو را به دقت مطالعه کنید.

مشکلات قلبی و عروقی

مهمترین دلایل گرمای بدن بیماران قلبی و عروقی عبارتند از تنگی رگ های خونی، عدم انتقال خون به قسمت های مختلف بدن و اختلال در عملکرد سیستم تعریق. همین مشکلات موجبات بروز حمله قلبی را فراهم می کند.

رفع تنگی رگ ها و عروق با رژیم غذایی مناسب، ورزش، مصرف دارو های تجویز شده توسط پزشک و در صورت لزوم اعمال جراحی خاص از افزایش دمای بدن بیماران قلبی جلوگیری می کند.

تغییرات هورمونی دوران یائسگی

افزایش ناگهانی و کوتاه مدت دمای بدن یا گرگرفتگی قبل از آخرین قاعدگی یکی از علائم بارز ورود به دوران یائسگی است.

این علامت ممکن است تا چند سال ادامه یابد. از دیگر علائم دوران یائسگی می توان به سرگیجه، تعریق شدید و افزایش ضربان قلب اشاره کرد.

گرمای زیاد بدن زنان یائسه با استفاده از مصرف غذا های مناسب، دارو ها و هورمون های تجویز شده توسط پزشک برطرف می شود.

پرکاری تیروئید

پرکاری تیروئید منجر به افزایش تولید هورمون تیروئید، تسریع در تبدیل سوخت بدن به انرژی و در نتیجه گرم شدن بدن می شود.

در این شرایط احساس تشنگی و گرسنگی، تعریق و تپش قلب بیماران مبتلا به پرکاری تیروئید نیز افزایش می یابد. مصرف دارو هایی مانند پروپرانول داغی بدن این بیماران را بهبود می بخشد.

پروستات

مردان مبتلا به سرطان پروستات یا بیضه بر اثر تغییر سطح هورمون مردانه دچار افزایش دمای بدن و گرگرفتگی می شوند.

بروز انواع سرطان های غده هیپوفیز یا هیپوتالاموس، سینه و خون هم همین علائم را به دنبال دارد.

ورزش، نوشیدن آب و مصرف میوه ها و سبزی های آبدار و تازه همراه با اقدامات درمانی ضروری دمای بدن بیماران سرطانی را کاهش می دهد.

بارداری

افزایش دمای بدن پس از تخمک گذاری در هر ماه جهت آماده سازی بدن برای بارداری ضروری است. در صورت بارداری روند گرم شدن بدن ادامه می یابد.

دمای بدن مادران باردار پس از تولد نوزاد متعادل می شود. البته امکان گرگرفتگی بعضی از زنان حتی پس از زایمان نیز وجود دارد.

نوشیدن آب سرد و مایعات سالم و خنک هم به کاهش گرمای بدن در دوران بارداری کمک می کند.

دیابت

عروق خونرسانی و غدد تعریق بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱ و ۲ به درستی کار نمی کند. به همین خاطر بر اثر عدم خروج گرما بدن بیماران دیابتی داغ می شود.

کنترل بیماری دیابت از طریق رژیم غذایی خاص، ورزش منظم، تزریق انسولین و سایر روش های درمانی طبق صلاحدید پزشک به بازگشت دمای بدن بیماران به حالت طبیعی کمک می کند.

مصرف غذا های تند و پر ادویه

خوردن غذاهای تند و پر ادویه علاوه بر سوزش دهان سبب افزایش جریان خون در صورت، زبان و گلو و در نتیجه گرم شدن بدن و حتی تعریق می شود.

البته این احساس گرما موقتی و بی خطر است. همچنین گرگرفتگی یکی از علائم حساسیت به غذا های خاص یا ناشناخته مانند منوسدیم گلوتامات است.

مشورت با پزشک، شناسایی دقیق غذا های حساسیت زا، ترک مصرف این غذا ها و استفاده از داروی های آنتی هیستامین در صورت لزوم به حفظ دمای طبیعی بدن کمک می کند.

نارسایی اولیه تخمدان

بدن زنان مبتلا به نارسایی اولیه تخمدان مانند زنان یائسه دچار گرگرفتگی و تعریق شبانه می شود.

علت اصلی این موضوع شباهت تغییرات سطح هورمونی و عملکرد تخمدان در این بیماری با دوران یائسگی است.

مراجعه به پزشک متخصص زنان، انجام اقدامات درمانی و تعدیل سطح هورمون های جنسی گرمای بدن زنان مبتلا به نارسایی اولیه تخمدان را کاهش می دهد.

نور مستقیم خورشید

بدن از طریق فرستادن خون به نزدیک پوست و تعریق بر گرما غلبه می کند در هوای خیلی گرم و مرطوب انجام این فرآیند کمی زمان می برد و در طول این مدت فرد احساس گرما می کند.

مدت خنک شدن بدن هم به سن، وضعیت جسمانی و میزان سازگاری بدن افراد با گرما وابسته می باشد.

به کار گیری روش هایی مانند نوشیدن مایعات خنک نظیر آب هندوانه و آب انار، پوشیدن لباس های نخی و کتان، خوداری از پوشیدن لباس های زیاد، استراحت و … فرآیند کاهش دمای بدن را تسهیل می کند.

فعالیت ورزشی شدید

انجام تمرینات ورزشی سخت و سنگین دمای بدن را به طور موقت افزایش می دهد. البته بدن بعضی از افراد پس از فعالیت فیزیکی زیاد در هوای گرم و مرطوب توانایی دور کردن گرما را ندارد. این افراد به اصطلاح دچار گرمازدگی می شوند.

در این شرایط مراجعه به نزدیکترین مرکز درمانی یا بیمارستان ضروری است. نوشیدن ۳ لیوان شربت آبلیموی خنک شیرین شده با عسل در روز نیز گرمازدگی افراد را برطرف می کند.

کم آبی

کمبود آب بدن از طریق کاهش تعریق مانع خنک شدن بدن می شود. نوشیدن حداقل ۸ لیوان آب سرد در روز با رفع کم آبی به کاهش گرمای بدن کمک می کند.

توجه داشته باشید در صورت بروز بعضی از بیماری ها یا انجام فعالیت های ورزشی شدید میزان آب مورد نیاز بدن بیشتر از حد طبیعی است.

توصیه می شود برای نوشیدن آب کافی همیشه یک قمقمه یا بطری آب همراه خود داشته باشید.

مصرف سیگار و الکل

افراد معتاد به سیگار یا الکل به میزان قابل توجهی بیشتر از افراد عادی دچار گرگرفتگی می شوند. ترک سیگار و الکل تحت نظارت پزشک زمینه مساعدی را برای حفظ دمای طبیعی بدن فراهم می کند.

زیاده روی در مصرف کافئین هم موجب داغی بدن می شود. جهت برطرف شدن این مشکل محدودیت در مصرف قهوه و چای قابل توصیه می باشد.

سندرم پیش از قاعدگی

روش درمان پس از پایان دوره قاعدگی گرمای بدن به صورت خود به خودی کاهش می یابد.

اتاق خواب خیلی گرم

روش درمان کاهش دمای وسایل گرمایشی، کنار زدن پتو، پوشیدن لباس نازک، استفاده از اسپری آب سرد

از سل تا مشکل کلیوی

بیماری هاییی مانند سل، فئوکروموسیتوم (ایجاد توده در غدد فوق کلیوی) و … می تواند عاملی برای داغی بدن باشد که با مراجعه به پزشکو کاهش علائم بیماری با اقدامات درمانی، مصرف دارو، استراحت و تغذیه مناسب می تواند مشکل را رفع کند

روش های دیگر درمان داغی بدن

● استعمال ترکیب خمیری شکل چوب صندل با آب، شیر و چند قطره گلاب یا ژل آلوئه ورا روی پیشانی و قسمت های مختلف بدن

● نوشیدن مایعاتی مانند آب نارگیل، دوغ، محلول برگ نعناع تازه یا خشک شده در آب گرم چند بار در روز

● فرو بردن بدن در وان حمام حاوی جوشانده نعناع و آب به مدت ۲۰ دقیقه

● قرار دادن پا ها در سطل مخلوط آب و یخ به مدت ۲۰ دقیقه

● پرهیز از خوردن غذا های خیلی داغ و چرب

● پوشیدن لباس های سبک و گشاد

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=24723

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.