تاریخ : پنجشنبه, ۲۴ آبان , ۱۴۰۳ Thursday, 14 November , 2024
3

دلیل و راهکار بی‌خوابی‌های شبانه چیست؟

  • کد خبر : 24322
  • 05 شهریور 1402 - 11:25
دلیل و راهکار بی‌خوابی‌های شبانه چیست؟
بسیاری از افراد وجود دارند که دچار بی‌خوابی‌های شبانه و یا بیدار شدن مکرر از خواب هستند. شاید برای شما جالب باشد بدانید میلیون‌ها نفر در جهان وجود دارند که دقیقا ساعت 4:5 دقیقه صبح از خواب می‌پرند! و گاهی پس از آن، بی‌خواب می‌شوند. دلیل این امر چیست؟ راهکار بی‌خوابی یا بدخوابی شبانه چیست؟

«صبح من» با مطالب پزشکی: بسیاری از افراد وجود دارند که دچار بی‌خوابی‌های شبانه و یا بیدار شدن مکرر از خواب هستند. شاید برای شما جالب باشد بدانید میلیون‌ها نفر در جهان وجود دارند که دقیقا ساعت ۴:۵ دقیقه صبح از خواب می‌پرند! و گاهی پس از آن، بی‌خواب می‌شوند. دلیل این امر چیست؟ راهکار بی‌خوابی یا بدخوابی شبانه چیست؟

به گزارش مجله‌ی خبری «صبح من»، «لیزا آرتیس»، می‌گوید: کم عمق‌ترین مرحله‌ی خواب، چهار یا پنج ساعت پس از خواب اتفاق می‌افتد و هنگامی که ما به این مرحله از خواب می‌رسیم، می‌توانیم به راحتی بیدار شویم. اگر شخصی حدودا حوالی ساعت ۱۱ شب به رخت خواب برود، به احتمال زیاد، حدود ساعت ۴ صبح از خواب می‌پَرَد. اما دلیل این امر چیست؟

به گفته‌ی آرتیس، آنچه خواب ما را کنترل می‌کند، ساعت درونی یا ریتم شبانه‌روزی ماست. یکی از مهم‌ترین و شناخته‌شده‌ترین ریتم‌های شبانه‌روزی، چرخه‌ی خواب و بیداری است. خواب ما توسط دو هورمون، تنظیم می‌شود؛ کورتیزول و ملاتونین. ملاتونین به شما کمک می‌کند، آرام شوید و به خواب بروید در حالی که کورتیزول، شما را بیدار می‌کند، به شما هشدار می‌دهد و کمک می‌کند تا بیدار بمنانید.

به گفته‌ی یک پزشک عمومی، داشتن یک فعالیت آرام‌بخش پیش از خواب مانند مطالعه، گوش دادن به موسیقی آرامش‌بخش، استفاده از تکینک‌هایی مانند تنفس عمیق یا مدیتیشن و دوری از گوشی‌های هوشمند، در داشتن خوابی آرام بسیار موثر است.

دکتر مالک می‌گوید: نور آبی دستگاه‌های الکترونیکی، تولید ملاتونین را کاهش می‌دهد پس سعی کنید دست کم دو ساعت پیش از خواب، از چشم دوختن به این نمایشگرها دوری کنید و یا دست کم از فناوری فیلتر نور استفاده کنید.

به گفته‌ی این دکتر عمومی، مصرف زیاد مواد قندی و نشاسته‌ای باعث نوسان سطح قند خون شده و فرد را به بیدار شدن در شب، ترغیب می‌کند.

اگر سطح قند خون شما پایین بیایید، بعید است در نیمه شب احساس گرسنگی کنید، اما اگر می‌خواهید تعداد دفعات بیدار شدن در طول شب را کاهش دهید، غذاهایی غنی از پروتئین یا منیزیم مانند تخم مرغ آب پز، اسفناج، شکلات تلخ، بادام هندی، ران مرغ و … را انتخاب کنید. پروتئین می‌تواند گرسنگی شبانه را از بین ببرد و منیزیم به خواب آرام کمک می‌کند.

آرتیس می‌گوید: باید سعی کنید پیش از خواب، از نوشیدن مقدار زیاد مایعات جلوگیری کنید. هیدراته بودن بدن مهم است اما سعی کنید دست کم دو ساعت پیش از خواب، مایعات ننوشید. پیش از خواب به دستشویی بروید تا خوابی آرام‌تر را تجربه کنید.

خانم‌ها در مرحله‌ی پیش از یائسگی، ممکن است دچار بی‌خوابی‌های شبانه شوند. توصیه می‌شود این مشکل را با گنجاندن غذاهایی حاوی عدس، لوبیا، نخود، سویا، اسفناج، گل کلم و کلم بروکلی حل کنید.

استرس برای خواب خوب نیست. اگر بیدار بمانید و مضطرب باشید، هنگام به خواب رفتن، دچار کابوس شبانه خواهید شد.

دکتر مالک می‌گوید، یک دفتر خاطرات روزانه در نزدیکی تخت خواب خود داشته باشید و هر چیزی که شما را نگران می‌کند، در آن یادداشت کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا همه‌ی نگرانی‌ها را از ذهن خود دور کنید و به طور موقت، به آنها فکر نکنید.

تمرینات ذهن آگاهی و مدیتیشن نیز برای کاهش اضطراب، موثر است.

ترجمه و تنظیم: مجله‌ی خبری «صبح من» ـ استفاده از مطلب تنها با ذکر منبع، مجاز است.
لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=24322

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.