«صبح من» با سلامت: این روزها داشتن دندانهایی زیبا یکی از مهم ترین خواستههای هر فردی به حساب میآید. از دست دادن دندانها در صورت رعایت نکردن توصیههای دندان پزشکی یک مورد طبیعی و اجتناب ناپذیر است. با توجه به پیشرفتی که تکنولوژی در دهههای اخیر داشت، روشهای بسیاری به وجود آمدند که به وسیله آنها میتوان ایرادات دندانها را بر طرف کرد. اگر در خصوص روشهای زیبایی دندان تحقیق کرده باشید قطعا با دو کلمه «ایمپلنت» و «کامپوزیت» آشنا هستید.
به گزارش «صبح من»؛ شاید به دلیل شناخت کافی نداشتن در مورد ایمپلنت و کامپوزیت دندان متوجه تفاوتهای بین این دو روش نشده باشید. اگر در زمره افرادی هستید که به دنبال پیدا کردن فرق ایمپلنت با کامپوزیت هستید، پیشنهاد میکنیم ادامه مقاله را از دست ندهید. در این مقاله قصد داریم از ۰ تا ۱۰۰ به تفاوتهایی که میان ایمپلنت و کامپوزیت وجود دارد بپردازیم.
پیش از این که بخواهیم در مورد تفاوتهایی که بین ایمپلنت و کامپوزیت دندان وجود دارد صحبت کنیم، نیاز است تا شما را با این موضوع که ایمپلنت و کامپوزیت چه عملکردی دارند، آشنا کنیم.
از بین رفتن دندانها یک مشکل طبیعی به حساب میآید. فاکتورهای بسیار زیادی وجود دارند که باعث میشوند تا دندانها پوسیده و خراب شوند. گاهی این مشکلات به قدری حاد هستند که امکان ترمیم دندانها وجود ندارد و حتما باید دندانها را کشید. برای پر کردن جای خالی دندان و یا دندانها راه حلهای بسیاری وجود دارد. ایمپلنت یک روش پر طرفدار است که توانسته جای خود را میان مردم پیدا کند. برای جایگزین کردن دندانها میتوان از این روش پر طرف یعنی ایمپلنت استفاده کرد.
کامپوزیت دندان چیست؟
کامپوزیت یکی از روشهای پر طرفدار است که این روزها بسیاری از افراد برای سفید، زیبا و یک دست کردن دندانهای خود از آن استفاده میکنند و از مهمترین رقبای لمینت دندان محسوب میشود. روشهای دیگری نیز برای زیبایی دندانها وجود دارد اما هیچ کدام نتوانسته اند جایگزین کامپوزیت شوند. یکی از مزیتهایی که کامپوزیت دارد در این است که هزینه بسیار کم تری را نسبت به سایر روشهای زیبایی دندان دارد. در این روش یک ماده سفید رنگ بر روی دندانها قرار میگیرد. این ماده سفید رنگ در طیفهای رنگی مختلفی وجود دارد و هر کس بنا به سلیقه و نظری که دارد، میتواند یکی از این طیفهای رنگی را انتخاب نماید.
کامپوزیت دندان چیست؟
در انتخاب رنگ کامپوزیت دندان خود دقت لازم و البته کافی را داشته باشید؛ چرا که در صورت یک انتخاب اشتباه دندانهای شما ظاهری زشت را خواهند داشت. در انتخاب رنگ کامپوزیت به رنگ چشم و رنگ پوست خود دقت کنید و سعی کنید متناسب با این دو مورد، رنگ کامپوزیت دندان خود را انتخاب کنید.
۳ تفاوت ایمپلنت با کامپوزیت
میان ایمپلنت دندان با کامپوزیت تفاوتهای زیادی وجود دارد. در این قسمت قصد داریم در مورد ۳ تفاوت اصلی که میان ایمپلنت با کامپوزیت وجود دارد، صحبت کنیم.
مدت زمان ماندگاری: اصلی ترین تفاوتی که میان ایمپلنت با کامپوزیت دندان وجود دارد، مسئله ماندگاری آنهاست. شاید این صحبت را شنیده باشید که ایمپلنت یک روش دائمی برای جایگزین کردن دندانها میباشد. این یک ادعای کاملا اشتباه و غلط است. به صورت کلی در حالتی که تمامی دستورالعملهای بعد از انجام ایمپلنت رعایت شود مدت زمان ماندگاری آن بین ۹ الی ۱۰ سال خواهد بود. بعد از گذشت این مدت زمان نیاز است فرد مجدد برای انجام این روش اقدام کند.
برای کامپوزیت دندان اما قضیه کمی متفاوت تر است. به صورت میانگین مدت زمان ماندگاری کامپوزیت دندان در صورت رعایت تمامی بایدها و نبایدها بعد از انجام کامپوزیت دندان ۴ الی ۵ سال است. بعد از گذشت ۴ الی ۵ سال مجدد برای انجام این روش باید اقدام کرد.
طول درمان: دیگر فرق ایمپلنت با کامپوزیت را میتوان در مدت زمان مورد نیاز برای انجام آنها دانست. انجام عمل ایمپلنت در ۳ و یا ۴ جلسه صورت میگیرد. در این جلسات ابتدا دندان پزشک وضعیت دهان و دندانهای شما را بررسی میکند و بعد از آن اقدام به انجام عمل ایمپلنت میکند .عمل کامپوزیت اما در ۲ الی ۳ جلسه صورت میگیرد.
هزینه: دیگر فرق ایمپلنت با کامپوزیت در هزینه انجام آن است. به صورت کلی اما هزینه انجام ایمپلنت به مراتب بیش تر از هزینه انجام کامپوزیت دندان میباشد. معمولا میزان هزینه ای که شما باید بپردازید بستگی به خواسته شما دارد. برای این که بتوانید به صورت دقیق یک برآورد هزینه نسبت به این دو روش داشته باشید، باید تعداد دقیق دندانهایی که قصد دارید آنها را ایمپلنت و یا کامپوزیت نمایید مشخص کنید.
دیگر تفاوت های موجود بین ایمپلنت با کامپوزیت
کاندیدای انجام این دو روش: دیگر تفاوت مهمی که بین این دو روش پر طرفدار وجود دارد، در این است که چه افرادی امکان انجام این روش را دارند. تقریبا تمامی اقشار جامعه میتوانند از کامپوزیت برای زیبا کردن دندانهای خود استفاده کنند و در این مورد هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد. برای انجام ایمپلنت اما یک سری محدودیتها وجود دارد. معمولا افرادی که به برخی از بیماریهای دهان و دندان مبتلا هستند، نمی توانند از این روش استفاده کنند.
کاربرد: از تفاوتهای مهمی که بین ایمپلنت با کامپوزیت وجود دارد بحث کاربرد و عملکرد آنهاست. معمولا افرادی که از نداشتن دندان رنج میبرند به دنبال ایمپلنت کردن دندانهای خود هستند. جای خالی دندان ممکن است باعث شود فرد در معرض ابتلا به بیماریهای مختلفی قرار بگیرد، به همین دلیل میتوان ادعا کرد ایمپلنت یک روش درمانی است. از آن جایی که کامپوزیت تنها برای زیبایی بخشیدن به دندانها مورد استفاده قرار میگیرد، پس تنها جنبه زیبایی دارد و نمی توان از آن به عنوان یک روش درمانی یاد کرد.
نحوه انجام: دیگر تفاوت بارز بین این دو روش نحوه انجام آنهاست. برای انجام ایمپلنت نیاز به عمل جراحی میباشد. در این روش دندان پزشک لثه فرد را خالی میکند. پس از آن اقدام به قرار دادن یک پایه فلزی از جنس تیتانیوم درون لثه میکند. تیتانیوم یک فلز کاملا بی خطر برای دندانها به شمار میرود. برای کامپوزیت اما قضیه کاملا متفاوت است. در این روش نیاز به هیچ گونه عمل جراحی نمی باشد و تنها دندان پزشک شروع به شکل دادن مواد کامپوزیت میکند.