تاریخ : جمعه, ۳۰ شهریور , ۱۴۰۳ Friday, 20 September , 2024
1

آیا واقعا ماه تولد روی ویژگی‌های اخلاقی آدم‌ها تاثیر می‌گذارد؟

  • کد خبر : 56016
  • 28 تیر 1403 - 15:30
آیا واقعا ماه تولد روی ویژگی‌های اخلاقی آدم‌ها تاثیر می‌گذارد؟
در شبکه‌های اجتماعی حرف‌های زیادی درباره ویژگی‌های اخلاقی متولدان هر ماه وجود دارد. این موضوع برای دانشمندان هم جالب بوده‌ است و آن‌ها تحقیقاتی انجام‌دادند تا بفهمند واقعا ماه تولد روی ویژگی‌های اخلاقی آدم‌ها تاثیر می‌گذارد یا نه.

مجله‌ی خبری «صبح من»: «متولد چه ماهی هستی؟»، «می‌دانستم آذرماهی‌ها لج‌بازند»، «حتما متولد اردیبهشتی که این‌قدر مهربانی» و هزاران جمله دیگر که به احتمال زیاد شنیدید و می‌دانید در شبکه‌های اجتماعی حرف‌های زیادی درباره ویژگی‌های اخلاقی متولدان هر ماه وجود دارد. حتی خیلی از صفحه و کانال‌ها و نشریات، بخشی از محتوای خود را به فهرست‌کردن خصوصیات رفتاری و اخلاقی متولدان ماه‌های مختلف سال اختصاص می‌دهند. این موضوع برای دانشمندان هم جالب بوده‌ است و آن‌ها تحقیقاتی انجام‌دادند تا بفهمند واقعا ماه تولد روی ویژگی‌های اخلاقی آدم‌ها تاثیر می‌گذارد یا نه.

تحقیقاتی که از آن حرف می‌زنیم، در دانشگاه کلمبیا انجام شده است. دانشمندان به دنبال این بودند که بدانند از نظر علمی دلیلی برای ایجاد تفاوت بین یک آدم متولد ماه مهر با یک متولد ماه بهمن وجود دارد؟ آن‌ها با بررسی آمار بیماران فهمیدند احتمال بیشتری وجود دارد که نوزادان متولد فصل بهار، دچار روان‎پریشی یا شیزوفرنی شوند، در حالی که متولدان تابستان، آدم‌های حساس‌تری هستند. آن‌ها به دنبال یک دلیل علمی برای این موضوع بودند و توجیه‌شان این است که در فصل زمستان، میزان مواجهه با ویروس‌ها در مادر و جنین او بیشتر است، طول مدت روز هم نسبت به شش ماهه اول سال کمتر می‌شود و این دو می‌توانند در مراحل حساس تکامل نوزاد، میزان بروز صفات ژنتیکی را تحت‌تأثیر قرار دهند.

«اسپیرو پنتازاتوس» نام یک دانشمند علوم اعصاب است که در مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا کار می‌کند. موضوع پژوهش او این بود که آیا فصل تولد باعث ایجاد تغییری در ساختارهای مغز می‌شود یا نه. طبق پژوهش‌های او، آن دسته از مردانی که در فصل پاییز و زمستان به دنیا می‌آیند، در قسمتی از مغز به نام شیار گیجگاهی فوقانی، میزان ماده خاکستری بیشتری نسبت به متولدان فصل‌ها ی بهار و تابستان دارند. جالب است که میزان ماده خاکستری در همین قسمت، با شیزوفرنی ارتباط دارد و هر قدر میزان ماده خاکستری در این قسمت کمتر باشد، احتمال شیزوفرنی بیشتر است. به عبارت دیگر تئوری فعلی این است که میزان نوری که یک جنین در حوالی تولد به چشمانش می‌خورد، با تأثیر بر ژن‌هایی که تحت‌تأثیر ریتم شبانه‌روزی قرار می‌گیرند، باعث تغییر در بروز و تعامل ژن‌های مهم در تکامل می‌شوند. البته در مورد زنان، قضیه معکوس است، یعنی در زنان، آن دسته‌ای که در تابستان به دنیا می‌آیند، ماده خاکستری بیشتری در شیار گیجگاهی فوقانی دارند و در نتیجه زنانی که در فصل زمستان به دنیا می‌آیند، کمتر عاطفی‌ و حساس‌ترند.

پنتازاتوس در گام بعدی تحقیقات کار جالب‌تری کرد؛ این بار او تلاش کرد که ماه تولد یک شخص را با توجه به میزان ماده خاکستری در بخش‌های مختلف مغز حدس بزند.

الگوریتم او در زنان می‌توانست در ۳۵ درصد موارد، فصل تولد یک زن را درست حدس بزند. این درصد، البته قابل توجه نیست، اما نسبت به یک حدس تصادفی، دقیق‌تر است. یک نقطه ضعف این مطالعه، عدم توجه به مکان تولد سوژه‌های آزمایش بود. بدیهی است که اگر کسی در نیمکره جنوبی متولد شده باشد، همه چیز در مورد او متفاوت است و این موضوع باعث مخدوش شدن نتایج مطالعه می‌شود. همه این‌ها نشان می‌دهند که تأثیر فصل تولد روی صفات و خلق و خوی آدم‌ها، به کلی خرافی نیست، ولی بدون شک نمی‌تواند به هیچ عنوان تأییدکننده طوماری از خصوصیات و ویژگی‌هایی باشد که طالع‌بین‌ها برای ما بر اساس ماه تولد ردیف می‌کنند!

اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=56016

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.