«صبح من» با مطالب پزشکی: با گسترش و پیشرفت زندگی در جوامع بشری، شیوع انواع سرطانها در حال گسترش است. یکی از انواع این سرطانها، سرطان سینه میباشد.
دکتر سیدمجتبی نکوقدم، عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی و متخصص داخلی، ضمن بیان این مطلب در گفتگو با مجلهی خبری «صبح من»، افزود: سرطان سینه سالهاست که به عنوان کشندهترین سرطان در خانمها شناخته میشود و با اینکه شیوع آن در بین مردان بسیار کم است اما همچنان این بیماری در حال گسترش است.
دکتر نکوقدم علل و عوامل گوناگونی را در ایجاد و گسترش سرطان سینه، دخیل و مهمترین آنها را زمینهی ژنتیکی در خانمها دانست.
به گفتهی این متخصص داخلی، سرطان سینه انواع گوناگونی دارد که در نمونهبرداریهای انجام شده از توده مشخص میشود و درمان آنها با شیمیدرمانی، رادیوتراپی و جراحی است. در جراحی ممکن است کل بافت سینه خارج شود و یا فقط توده خارج شده و رادیوتراپی انجام شود.
دکتر نکوقدم در پایان تأکید کرد: پی بردن زودهنگام به این بیماری، بسیار مهم است به همین دلیل توصیه میشود خانمهای بالای ۲۰ سال، سینههای خود را معاینه کنند و اگر تودهای احساس کردند، بلافاصله به پزشک مراجعه کنند. همچنین توصیه میشود در خانمهای در بازهی ۲۰ تا ۵۰ سال، سالیانه ماموگرافی انجام شود و به هیچ عنوان تودههای تشکیل شده در سینه، مورد غفلت قرار نگیرد.