«صبح من» با دانستنیها: در فیلمها و سریالها و برنامههای مستند، دربارهی گیاهان گوشتخوار بسیار شنیده و دیدهاید. اما این گیاهان، به چه دلیل گوشتخوار شدهاند، چگونه شکار میکنند و شکار خود را چگونه هضم میکنند؟
به گزارش مجلهی خبری «صبح من»، اگر از شما دربارهی تغذیهی گیاهان بپرسند، بیشک خواهید گفت که گیاهان آب و مواد معدنی را جذب کرده و فتوسنتز انجام میدهند تا انرژی مورد نیاز خود را تأمین کنند. اما آیا این تنها راهی است که گیاهان برای تغذیه از آن استفاده میکنند؟ پاسخ این سوال، خیر است. برخی از گیاهان، گوشتخوار بوده و از حشرات تغذیه میکنند. اما تفاوت این گیاهان با گیاهان دیگر چیست و چگونه از حشرات تغذیه میکنند؟
گیاهان گوشتخوار، نوعی از گیاهان هستند که برای تغذیه، حشرات کوچک را شکار میکنند و برای به دست آوردن انرژی، به آنها نیاز دارند. نخستین بررسی علمی دربارهی این گیاهان در سال ۱۸۷۵ میلادی توسط «چارلز داروین» صورت گرفت.
چرا گیاهان گوشتخوار به حشرات وابسته هستند؟
اگر نگاهی دقیق به محل زندگی گیاهان گوشتخوار بیندازیم، متوجه خواهیم شد، خاکی که این گیاهان در آن رشد میکنند، از نظر مواد مغذی، فقیر است بنابراین این گیاهان در طول سالها به گونهای رشد کردهاند که از حشرات تغذیه و انرژی مورد نیاز خود را تأمین کنند.
بیشتر بخوانید:
- عجیب اما واقعی؛ گیاهان هم گریه میکنند!
- گل ها و گیاهان زیر اشعه ایکس
- درباره کارکرد «شبنم» روی گیاهان، اشتباه فکر میکردیم!
- ۷ دلیل که نشان می دهد شما در کنار گیاهان شاد هستید
- گیاهانی آپارتمانی که بدون خاک رشد می کنند!
- آیا گیاهان هم می توانند حرف می زنند؟
گیاهان گوشتخوار چگونه شکار میکنند؟
گیاه گوشتخوار برای شکار، به دو روش متکی است؛
- با یک حرکت ناگهانی که منجر به تغییر فشار آب در سلولهایش میشود، طعمه را به دام میاندازد.
- دو قسمت گیاه مانند دهانی باز میشوند و طعمه را به درون خود میکشند.
گیاهان گوشتخوار چگونه طعمه را هضم میکنند؟
نکتهی عجیب این است که گیاهان گوشتخوار، سیستم گوارشی ندارند. آنها برای هضم حشراتی که شکار میکنند به روشهای دیگری متکی هستند. گیاهان گوشتخوار با ترشح آنزیمهایی باعث تجزیهی حشرات شده و آنها را به مواد غذایی لازم برای خود تبدیل کرده و به آسانی جذب میکنند.
ترجمه و تنظیم: مجلهی خبری «صبح من» ـ استفاده از مطلب تنها با ذکر منبع، مجاز است.
اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman