«صبح من» با هنر در خانه: یکی از هنرهای بسیار زیبا و کاربردی که با استفاده از آن می توانید ظاهری جذاب و زیبا به انواع پارچه و لباس بدهید هنر گلدوزی می باشد که می توانید طبق سلیقه خود هر طرح و مدلی را که مدنظر دارید با هر رنگ دلخواهی بر روی لباس، مانتو، کیف، شال، کفش و … اجرا نمایید و بدین گونه نقش های زیبایی را بر روی آن ها بدوزید.
به گزارش مجله خبری «صبح من»، در همین راستا سعی داریم در این مطلب به منظور شناخت و یادگیری شما عزیزان به آموزش گلدوزی با کاموا به روشی ساده بپردازیم.
امروزه هنر گلدوزی مورد توجه افراد بسیاری قرار گرفته و طرفداران زیادی پیدا کرده است چرا که با بهره گیری از آن می توان کارهای مختلف و تزیینات گوناگونی را انجام داد. حتی می توان با استفاده از گلدوزی با کاموا های رنگی تغییرات مثبتی را در دیزاین داخلی منزل ایجاد نمود و جلوه و ظاهر زیبایی به آن بخشید. مثلا می توان بر روی پرده، کوسن، روتختی، مبلمان و … طرح های متنوعی متناسب با دکوراسیون خانه اجرا نمود. شما می توانید با فراگیری این هنر زیبا و حرفه ای شدن در اجرای آن حتی از این طریق کسب درآمد نیز داشته باشید چرا که یادگیری آن نیاز به وقت و هزینه زیادی ندارد و با کمی تلاش می توانید آن را بیاموزید.
همانطور که می دانید هر گونه دوخت و یا تزیین پارچه زیبایی آن را چندین برابر می کند علاوه بر گلدوزی هنرهایی همچون تکه دوزی، شماره دوزی، هویه کاری، جواهر دوزی، سنگ دوزی، شماره دوزی و… نیز جذابیت زیادی به پارچه های ساده می بخشند و هر یک هنری بسیار زیبا و خاص می باشد که با یادگیری هر یک علاوه بر به کارگیری هنر دست خود، می توانید کسب درآمد نیز نمایید.
گلدوزی در واقع هنری قدیمی بوده که قدمتی چند هزار ساله دارد ولی روز به روز این هنر به دلیل علاقه مندی افراد و کاربرد فراوانی که داشت مورد توجه قرار گرفت به طوری که در سال های اخیر برای تزیین و زیبا سازی انواع لباس و سرویس آشپزخانه از آن بهره گرفته می شود. امروزه گلدوزی به دو صورت مختلف دستی و ماشینی انجام می گیرد ولی نوع دست دوز آن به دلیل زیبایی خاصی که دارد ارزشمندتر می باشد و طرفداران مخصوص به خود را دارد.
به طور کلی طرح های گلدوزی از طبیعت الهام گرفته شده اند ولی به تدریج طرح های جدید و خاصی نیز به آن افزوده شد. برای اجرای این هنر و ایجاد طرح های متنوع از کاموا یا نخ استفاده شده و با کمک روش های مختلف و انواع گره های مخصوص گلدوزی می توان نقش های برجسته و جالبی را بر روی پارچه و انواع چیزهای مختلف خلق نمود. به منظور جلوه و جذابیت بیشتر توجه نمایید که رنگ و طرح موردنظر را متناسب با نوع لباس و پارچه انتخاب نمایید.
بیشتر بخوانید:
- طرز ساخت شیشه پاک کن طبیعی در خانه
- روشهای ساده و کاربردی برای خشک کردن گل طبیعی در خانه
- کاربردهای جالب خلال دندان در خانه
- آموزش گل رز روبانی، هنری ساده و زیبا
یادگیری انواع دوخت ساده و کاربردی در گلدوزی
در ادامه انواع دوخت و گره های پایه در گلدوزی را به منظور فراگیری شما عزیزان به طور کامل شرح داده ایم.
دوخت شلال ساده
این نوع دوخت از ابتدایی ترین و ساده ترین انواع دوخت در گلدوزی با دست به حساب می آید. به منظور اجرای آن در ابتدا سوزن را از قسمت زیر پارچه عبور داده و بعد در فاصله تقریبا نیم سانت جلوتر سوزن را به آن طذف پارچه وارد نمایید. سپس دوباره سوزن را با فاصله نیم سانتی از زیر پارچه وارد نمایید. این عمل را به همین شکل تا آخر اجرا نمایید. تمرین و یادگیری این نوع دوخت به شما کمک نموده تا بتوانید سایز کوک هایتان ر تنظیم کرده تا بدین گونه دوخت مرتبی داشته باشید.
دوخت ساقه دوزی
مشخص است که از این نوع دوخت برای پر کردن قسمت ساقه گل ها استفاده می گردد. برای آغاز در ابتدای کار سوزن را از قسمت پشت پارچه بیرون آورده و بعد یک کوک مطابق با طرح و طول مناسب بزنید. پیش از این که نخ را کاملا بکشید از قسمت وسط کوک بر روی خط سوزن را بیرون کشیده و نخ را کاملا بیرون آورید تا بر روی پارچه قرار بگیرد. این عمل را تا انتهای خط ادامه داده و در پایان نخ را از قسمت پشت پارچه گره بزنید.
دوخت زنجیره
زنجیره دوزی جزء دوخت های بسیار زیبا و پرکاربرد در این هنر به شمار می آید. برای اجرای این نوع دوخت در آغاز بایستی سوزن را از قسمت زیر پارچه وارد نمایید و دوباره سوزن را در همان محل به درون پارچه فرو کنید، پیش از این که نخ را به طور کامل بیرون آورید صبر کنید یک حلقه بر روی پارچه برای شما باقی بماند و بعد سوزن را با فاصله نیم سانتی متر جلوتر بر روی خط از پارچه بیرون بکشید و از درون حلقه عبور دهید و نخ را کاملا بیرون آورید.
به منظور به وجود آوردن یک ردیف زنجیره پیوسته باید این عمل را تا انتهای خط نشانه که برای خود مشخص کرده اید ادامه بدهید. بدین ترتیب سوزن را دوباره در همان محل که سوزن را خارج کردید درون پارچه نمایید و پیش از آن که به طور کامل بکشید از فاصله نیم سانتی متر جلوتر بیرون بکشید و از بین حلقه ایجاد شده رد کنید.
دوخت بخیه
این نوع دوخت از جمله پرکاربردترین دوخت های ساده در گلدوزی با کاموا به حساب می آید. به منظور ایجاد این نوع دوخت در آغاز سوزن را از قسمت پشت پارچه بیرون بکشید و مطابق با طرح موردنظر یک کوک بزنید و سوزن را به قسمت پشت پارچه انتقال دهید. بعد از آن سوزن را به فاصله کوک اول از پارچه به طرف رو بیرون آورید و در پایان کوک قبلی به درون پارچه ببرید. این عمل سبب محکم و پیوسته شدن دوخت می شود و شما می توانید یک ردیف دوخت مرتب و یک دست بدون فاصله را به وجود آورید.
دوخت گره فرانسوی
دوخت گره فرانسوی از جمله دوخت های زیبا و تزیینی به شمار می رود که به طور معمول برای پر کردن قسمت وسط گل ها از آن استفاده می گردد. برای اجرای این نوع دوخت سوزن را به درون پارچه وارد کنید و چند دور نخ را به دور سوزن بپیچانید. بعد انگشت خود را بر روی نخ هایی که پیچیدید بگذارید و سوزن را در محلی نزدیک به محل شروع در طرف دیگر پارچه وارد نمایید. به هر اندازه که نخ را به میزان بیشتری به دور سوزن بپیچانید گره به وجود آمده سایز بزرگتری می گیرد.
مراحل آموزش دوخت گل رز با دست
- به منظور دوختن گل رز باید در آغاز محل آن را علامت گذاری نمایید.
- سپس یک عدد کوک شمشی در قسمت مرکز کار ایجاد کنید.
بعد از آن دو سمت آن را کوک های بلندتری به این صورت بزنید.
- اکنون با استفاده از رنگ قرمز ردیف گلبرگ ها را دوخت بزنید. با میزان فاصله کمی از ردیف اول، ردیف دوم کار را آغاز نمایید.
- مقدار طول این گره از گره دوم بایستی بیشتر باشد.
- بدین صورت یک گلبرگ ردیف دوم دوخته شد.
- دوختن گلبرگ بعدی را از بین گلبرگ اول بدین شکل آغاز نمایید.
- به همین صورت گلبرگ های بعدی این ردیف را دوخت بزنید.
- بدین شکل ردیف اول کار تکمیل شد.
- ردیف بعدی کار را نیز با مقداری فاصله آغاز نمایید.
- به منظور زیبایی کار از رنگی روشن تر استفاده نمایید. در صورت تمایل می توانید با نخ هایی با رنگ سایه روشن دوخت بزنید.
- دوخت این ردیف نیز همچون ردیف قبلی انجام می گیرد.
- اکنون کار دوخت گل رز به اتمام رسیده است.
- می توانید قسمتی از پایین گل رز را با رنگ سبز کوک شمشی بزنید تا حالت کاسبرگ مانند بگیرد.
با استفاده از یک دکمه قلبی شکل تزیینی یک گلدان برای گل خود ایجاد نمایید.
قسمت ساقه گل را با استفاده از کوک برگشتی دوخت بزنید.
در مطلب ارائه شده با نحوه و مراحل گلدوزی با کاموا و انواع دوخت های لازم در این زمینه آشنا شدید که امیدواریم برایتان مفید و سودمند بوده باشد.
بیشتر بخوانید:
- تاریخچه سوزندوزی هنری از دیروز تا امروز
- معرفی و آموزش هنر جذاب و ماندگار آینه کاری
- آشنایی با هنر کچه دوزی
- هنر ملیله کاغذی، قدم قدم آموزش و نکات کلیدی
اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman