«صبح من» با اخبار بینالملل: روزنامه واشنگتنپست با اشاره به گزارشهای اخیر مبنی بر «احتمال حمله زمینی اسرائیل به غزه» نوشته است: نیروهای اسرائیلی در حوالی نوار غزه تجمع کردهاند و آماده حمله زمینی هستند اما یک حمله زمینی علیه غزه به چه شکل خواهد بود؟
به گزارش مجلهی خبری «صبح من»، این روزنامه در ادامه نوشته است: نیروهای اسرائیلی با حملات هوایی خود به نوار غزه موجب کشتار بیش از ۴۰۰۰ فلسطینی شدهاند اما با این حال، اسرائیل گفته که حماس را نابود میکند و یک حمله زمینی احتمالا بسیار گستردهتر باشد.
«رافائل کوهن» کارشناس ارشد علوم سیاسی در موسسه «راند کورپ» میگوید: اساسا آن چه که اسرائیلیها قصد دارند، تغییر رژیم کلی در غزه است که تغییر قابل توجهی نسبت به کارزارهای پیشین محسوب میشود. من توقع یک جنگ طولانی و بیرحمانه را دارم. اگر اسرائیل قصد نابودی حماس را داشته باشد، بیش از ۵۰ روز طول خواهد کشید.
طبق آمار سازمان ملل متحد، تاکنون غیرنظامیان زیادی در غزه توسط اسرائیل کشته و یک میلیون نفر هم بیخانمان شدهاند.
«غیث العمری» کارشناس ارشد موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک بیان میکند: حمله زمینی به ناچار پیامدهای شدیدی برای غیرنظامیان غزه خواهد داشت. ماهیت تراکم شهری نوار غزه باعث خواهد شد که چنین عملیاتی با مقاومت شدید مواجه شود و این امر زور و اجبار بیشتر اسرائیل را به دنبال خواهد داشت.
اعضای جنبش حماس که به گفته تحلیلگران دست کم دو دهه برای این حمله برنامه ریزی کرده بودند و موجب غافلگیری نیروهای اسرائیل شدهاند، احتمالا برای اقدام تلافیجویانهای در مقیاس بزرگ هم آماده هستند.
بمباران نیروهای اسرائیلی تاکنون ساختمانها و خیابانهای غزه را به هزارتویی از آوار بدل کرده است. هنگامی که حمله زمینی احتمالی به غزه شروع شود، شاید این حملات هوایی محدود شوند. انبوه آوار به همراه سنگرها، میتوانند پوششی برای اعضای حماس ایجاد کند. آنها همچنین میتوانند نیروهای اسرائیلی را به مناطقی که حماس با مواد منفجره مینگذاری کرده است، هدایت کنند.
واشنگتنپست در ادامه میگوید: ارتش اسرائیل ممکن است از تاکتیک تسلیحات ترکیبی استفاده کند و از پیاده نظام، زره پوش و سایر عناصر پشتیبانی جهت پیشروی استفاده کند و حماس هم میتواند اعضای خود را در نقاط مستحکم، ساختمانهای سنگین ساخته شده از بتن و فولاد قرار دهد. این سازهها ممکن است به غیرنظامیان یا گروگانها پناه دهند.
برخلاف نبردها در میدانهای باز، مبارزه در مناطق شهری نیازمند عوامل مختلفی است. تهدیدات از هر جهتی میتوانند ظاهر شوند و اسنایپرها (تکتیراندازان) میتوانند در قسمتهای بالایی ساختمانها قرار داده شوند. «وسایل نقلیه زرهی» برای تامین پوشش و «قدرت آتش» برای پیادهنظام مهم هستند، اما همچنین میتوانند توسط خیابانهای باریک محدود شوند و در برابر سلاحهای ضدتانک آسیبپذیر باشند.
این روزنامه آمریکایی میگوید: در نهایت، بسیاری از اهداف ممکن است تنها با نبرد پیادهنظام قابل دستیابی باشند، که نیاز به سربازانی برای رفتن خانه به خانه و طبقه به طبقه برای پاکسازی ساختمانها دارد. سوراخهای ایجاد شده در دیوارها، بین ساختمانها، به اعضای حماس اجازه میدهند تا به سرعت به مواضع مختلف حرکت کنند. تونلها، بخش عمدهای از زیرساختهای حماس، نیز ممکن است نقشی در این میان داشته باشند. در سال ۲۰۲۱، حماس اعلام کرد که حدود ۳۰۰ مایل تونل در زیر غزه ساخته است. آنها برای جلوگیری از تخریب توسط حملات هوایی «بسیار عمیق» هستند.
واشنگتنپست در پایان مینویسد: تخریب این تونلها از هوا میتواند مجددا جان غیرنظامیان را در خطر قرار دهد. پاکسازی این تونلها با پیادهنظام نیز میتواند خطرناک باشد و ارتش اسرائیل شاید از «روباتها» برای کاهش خطرات استفاده کند و به طور کلی حمله زمینی به غزه میتواند «بحران انسانی فاجعهآمیزی» را به دنبال داشته باشد.
از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی، اسرائیل حملات هوایی سنگینی علیه نوار غزه انجام داده و بسیاری از ساختمانها را با خاک یکسان کرده است؛ حملاتی که به آوارگی بیش از یک میلیون نفر از ساکنان این منطقه منجر شده است.
انتهای پیام