«صبح من» با شگفتیها: امروزه از میان عجایب هفتگانه قدیم جهان، تنها هرم بزرگ جیزه باقی مانده است که بهطور شگفتانگیزی قدیمیترین آنها است.
به گزارش «صبح من»، دیگر آثار عجایب هفتگانه طی رخدادهای طبیعی مثل زلزله یا جنگ و حملهی نیروهای بیگانه کاملاً از بین رفتند یا صرفاً بخش بسیار کوچکی از آنها باقی مانده است.
هرم بزرگ جیزه یا هرم خوفو در مصر
هرم بزرگ جیزه که در بخش غربی رود نیل و شمال قاهره واقع شده است، تنها بازماندهی عجایب هفتگانهی قدیم است. این هرم بخشی از گروه سهتایی اهرام خوفو (Cheops) و خفرع (Chephren) و منکورع (Mycerimus) است که بین سالهای ۲۷۰۰ و ۲۵۰۰ قبل از میلاد مسیح بهعنوان مقبرههای سلطنتی ساخته شدند. از این مجموعهی سهتایی، هرم خوفو بزرگترین مقبره است که هرم بزرگ هم خوانده میشود. این هرم حجمی بهاندازهی ۲/۶ میلیون متر مکعب را اشغال میکند و تقریباً از ۲ میلیون بلوک سنگی ساخته شده است که وزن هرکدام از دو تا ۳۰ تن متغیر است.
هرم خوفو با ارتفاع ۱۳۹ متر، بهمدت بیش از ۴۰۰۰ سال بلندترین ساختمان جهان بود. درواقع، تنها انسان مدرن قرن نوزدهم توانست سازههایی بلندتر از آن را بسازد. بهطرز شگفتانگیزی اهرام مصر بدون کمک ابزار مدرن ساخته شده بودند؛ اما این پرسش مطرح است که مصریان چگونه این اهرام را ساختند؟
بهعقیدهی دانشمندان، مصریها از غلتکهای چوبی و سورتمههای بارکش برای تکاندادن سنگها استفاده میکردند. دیوارهای شیبدار که قرار بود پرتوهای رع، خدای خورشید را منعکس کنند، بهشکل پلکانی ساخته و سپس با سنگ آهک پُر شدند. فضای داخلی اهرام راهروهای باریک و محفظههای مخفی دارند تا از دسترس سارقان دور نگه داشته شوند. گرچه باستانشناسان مدرن برخی گنجینههای این خرابهها را پیدا کردند، معتقدند بخش زیادی از اهرام در مدت ۲۵۰ سال ساختوساز تکمیلی غارت شدند.