تاریخ : یکشنبه, ۱۱ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 1 December , 2024
0

وقتی می خندیم در بدن ما چه اتفاقی می افتد؟

  • کد خبر : 66585
  • 11 آذر 1403 - 14:00
وقتی می خندیم در بدن ما چه اتفاقی می افتد؟
خنده نه تنها یک واکنش طبیعی به شادی است، بلکه می‌تواند تأثیرات گسترده‌ای بر جسم و ذهن ما داشته باشد. در این مقاله به بررسی اثرات خنده بر مغز، قلب، چشم‌ها، سیستم عصبی و عضلات می‌پردازیم. پس با ما همراه باشید.

«صبح من» با دانستنی ها: خنده یک واکنش طبیعی است که در زندگی روزمره ما بارها اتفاق می‌افتد، اما شاید کمتر به این فکر کنیم که چه تأثیری بر بدن و ذهن ما دارد. مطالعات علمی نشان می‌دهند که خنده نه تنها برای تقویت روحیه، بلکه برای بهبود وضعیت فیزیکی بدن نیز مفید است. اما سؤالی که شاید بسیاری از ما جواب آن را نمی‌دانیم این است که وقتی می‌خندیم دقیقاً چه اتفاقی در بدن ما می‌افتد؟! در این مقاله به بررسی اثرات خنده بر مغز، قلب، چشم‌ها، سیستم عصبی و عضلات می‌پردازیم. پس با ما همراه باشید.

تأثیر خنده بر مغز

به گزارش مجله خبری صبح من، وقتی می‌خندیم، مغز به سرعت شروع به آزاد کردن اندورفین می‌کند. اندورفین همان ماده شیمیایی است که باعث ایجاد حس شادی و کاهش استرس می‌شود. به گفته کارلا رابینسون، پزشک و ویراستار پزشکی، این ماده شیمیایی نه تنها حس آرامش و شادی را افزایش می‌دهد، بلکه موجب فعال شدن واکنش‌های زنجیره‌ای در بدن نیز می‌شود که به کاهش تنش‌های جسمانی کمک می‌کند. خنده به طور مستقیم با عمیق‌تر شدن نفس‌ها مرتبط است و با عمیق‌تر شدن تنفس، اکسیژن بیشتری به مغز و بدن می‌رسد که خود احساس نشاط بیشتری را به همراه دارد​.

تأثیر خنده بر چشم‌ها

شاید برایتان پیش آمده باشد که هنگام خندیدن، چشمانتان اشک‌آلود شود. این امر ناشی از فعالیت غدد اشکی است که هنگام تجربه احساسات شدیدی مانند شادی، ناراحتی یا شگفتی تحریک می‌شوند. خنده باعث انقباض عضلات صورت می‌شود که به طور غیرمستقیم به غدد اشکی فشار می‌آورد و ممکن است باعث جاری شدن اشک شود​.

بیشتر بخوانید: چگونه خنده خود را کنترل کنیم؟

تأثیر خنده بر قلب

خنده تأثیرات قابل توجهی بر سیستم قلبی عروقی دارد. هنگامی که می‌خندید، ضربان قلب و فشار خون شما به طور موقت افزایش می‌یابد، اما این افزایش به گردش خون اکسیژن‌دار در سراسر بدن کمک می‌کند و احساس نشاط و انرژی به شما می‌دهد. همچنین خنده به کاهش هورمون‌های استرس‌زا مانند کورتیزول کمک می‌کند. این فرآیند می‌تواند در بلندمدت خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش داده و بهبود سلامت قلب را تضمین کند​.

تأثیر خنده بر سیستم عصبی

خنده تأثیرات مثبتی بر سیستم عصبی دارد و می‌تواند هورمون‌هایی مانند کورتیزول و آدرنالین را که مرتبط با واکنش‌های «جنگ یا گریز» هستند، تنظیم کند. این هورمون‌ها در موقعیت‌های استرس‌زا به مقدار زیادی تولید می‌شوند، اما در هنگام خنده به مقدار کمتری ترشح می‌شوند که این امر باعث احساس آرامش و کاهش تنش می‌شود. از این رو، خنده می‌تواند به بهبود وضعیت روحی و کاهش علائم اضطراب و افسردگی کمک کند​.

بیشتر بخوانید: چرا وقتی ما را قلقلک می‌دهند، می‌خندیم؟

تأثیر خنده بر عضلات

اگر تا به حال آنقدر خندیده‌اید که عضلات صورت یا شکمتان درد گرفته باشد، احتمالاً متوجه شده‌اید که خنده می‌تواند به عنوان نوعی تمرین بدنی نیز عمل کند! خنده عضلات صورت، گردن، قفسه سینه و شکم را درگیر می‌کند. دکتر رابینسون معتقد است که این فعالیت‌ها می‌توانند به افزایش جریان خون، بهبود هاضمه و حتی تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند. هر ۱۵ دقیقه خنده می‌تواند حدود ۴۰ کالری انرژی بسوزاند که به نوعی می‌توان گفت خنده یک ورزش سبک است​.

تأثیر کلی خنده بر بدن

خنده فواید سیستماتیک زیادی برای بدن داشته و بهبود وضعیت جسمی و روانی را به همراه دارد. استیون سلطانوف، روان‌شناس و متخصص خنده‌درمانی، بر این باور است که خنده می‌تواند سلامت عاطفی و اجتماعی فرد را نیز تقویت کند. از جمله مزایای آن می‌توان به بهبود روحیه، کاهش افکار منفی، تقویت سیستم ایمنی و ایجاد پیوندهای اجتماعی قوی‌تر اشاره کرد. خنده نه تنها به فرد کمک می‌کند که احساس شادی بیشتری داشته باشد، بلکه می‌تواند احساس تنهایی را نیز کاهش داده و تعاملات اجتماعی را بهبود ببخشد​.

بیشتر بخوانید: چرا نوزادان در خواب، لبخند به لب می‌آورند؟

نتیجه‌گیری

خنده نه تنها یک واکنش طبیعی به شادی است، بلکه می‌تواند تأثیرات گسترده‌ای بر جسم و ذهن ما داشته باشد. از افزایش تولید اندورفین و کاهش استرس گرفته تا تقویت قلب و بهبود سیستم ایمنی، خنده به عنوان یک داروی طبیعی و رایگان برای بهبود کیفیت زندگی عمل می‌کند. با توجه به اینکه خنده می‌تواند بسیاری از مشکلات جسمانی و روحی را کاهش دهد، بهتر است هر روز زمانی را برای خندیدن اختصاص دهیم و از فواید آن برای بهبود سلامت جسمی و روانی خود بهره‌مند شویم.

اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=66585

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.