تاریخ : شنبه, ۱۰ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 30 November , 2024
0

خواص و مضرات مصرف شکر قهوه ای

  • کد خبر : 66519
  • 10 آذر 1403 - 14:00
خواص و مضرات مصرف شکر قهوه ای
طب سنتی ایرانی با توجه به مزاج این ماده غذایی شیرین، استفاده از شکر قهوه ای را برای بهبود و درمان مشکلاتی همچون خشکی مزاج یا یبوست و سردمزاجی بسیار موثر دانسته است. در ادامه این مقاله به برخی از خواص و مضرات شکر قهوه ای اشاره میکنیم.

«صبح من» با تغذیه: شکر قهوه‌ای که در طب سنتی به عنوان شکر سرخ مشهور است، بر خلاف شکر سفید عاری از مواد شیمیایی است و به دلیل اضافه شدن ماده ملاس، منبع غنی از مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و فسفر می‌باشد و بدین ترتیب مواد معدنی مورد نیاز بدن را تامین می‌کند.

به گزارش مجله خبری صبح من، طب سنتی شکر قهوه ای را دارای مزاج گرم و تر می داند. طب سنتی ایرانی نیز با توجه به مزاج این ماده غذایی شیرین، استفاده از شکر قهوه ای را برای بهبود و درمان مشکلاتی همچون خشکی مزاج یا یبوست و سردمزاجی بسیار موثر دانسته است. در ادامه این مقاله به برخی از خواص شکر قهوه ای اشاره میکنیم.

خواص شکر قهوه ای

۱- مصرف شکر قهوه ای برای کاهش وزن

در طب سنتی استفاده از شکر قهوه‌ای برای کاهش وزن و لاغری توصیه می‌شود. این شکر نسبت به شکر سفید کالری کمتری دارد و با افزایش متابولیسم و کاهش اشتها، به کاهش وزن و لاغری کمک شایانی می‌کند.

شکر قهوه ای به خاطر داشتن ملاس میزان سوخت و ساز بدن را افزایش می‌دهد. هماهنگی باقی رژیم غذایی با مصرف شکر قهوه ای باعث کاهش قابل توجه وزن می‌شود.بنابراین افرادی که قصد کاهش وزن دارند بهتر است که شکر قهوه‌ای را جایگزین شکر سفید نمایند.

۲- بهبود گوارش و هضم با مصرف شکر قهوه ای

شکر قهوه ای طبیعی برای دستگاه گوارش مفید است و به بهبود عملکرد هضم و گوارش کمک می کند. شکر قهوه ای باد بیش از حد معده و روده را دفع می کند. برای بهبود هضم کافیست یک فنجان دمنوش زنجبیل به همراه شکر قهوه ای میل کنید. این روش را به طور مرتب استفاده کنید و شاهد نتایج عالی قرار گیرید.

شکر قهوه ای با بهتر هضم کردن غذا و تقویت سیستم گوارشی بدن می تواند کمک بسیار زیادی به افرادی که دچار مشکلات گوارشی هستند کند. این شکر با داشتن مواد های مغذی مانند کلسیم و فسفر برای بدن مفید بوده و می تواند مشکلات دیگری را مانند اسهال و دلپیچه را رفع نماید.

کسانی که دارا نفخ معده می باشند مخصوصا افراد مسن دارای سیستم گوارشی ناسالمی می باشند که می توانند با استفاده شربت عرق نعنا به همراه شکر قهواه ای مشکل خود را تا حد زیادی از بین ببرند.

۳- درمان دردهای قاعدگی با مصرف شکر قهوه ای

یکی از خواص شکر قهوه ای درمان دردهای قاعدگی است. ترکیب شکر قهوه‌ای به همراه چای، زعفران و زنجبیل می‌تواند دردهای شدید قاعدگی را به سرعت کاهش داده و باعث منظم شدن چرخه قاعدگی شود.

همچنین مصرف شکر قهوه ای طبیعی باعث آرامش عضلات رحمی شده و از گرفتگی و انقباضات دردناک پیش از قاعدگی پیشگیری می کند.

۴- مصرف شکر قهوه ای برای سلامت و زیبایی پوست

یکی از فواید شکر قهوه ای کمک کردن به از بین بردن پوست های مرده و زیبایی است. شکر قهوه‌ای با داشتن بافتی خشن به صورت گسترده برای زیبایی و سلامت پوست استفاده می‌شود و یک نرم کننده طبیعی پوست است.

معمولا از این شکر و ترکیب آن با مواد دیگر اسکراب‌های قوی خانگی می‌توان درست کرد که برای درمان سلولیت، رفع لک و جای جوش و آکنه، لایه برداری پوست‌های مرده، روشن شدن پوست و درمان آکنه و موارد مشابه مفید است.

استفاده از شکر قهوه ای در طب سنتی برای سلامت و زیبایی هر چه تمام‌تر پوست توصیه شده است. اما توجه داشته باشید که قبل از استفاده از این ماده بر روی پوست صورت، ابتدا آن را در یک قسمت کوچکی از پوست خود امتحان کنید و پس از گذشت ۲۰ دقیقه، در صورت نداشتن هیچگونه علائم و حساسیتی، از آن را برای پوست صورت خود استفاده نمایید. همچنین اگر دچار مشکل پوستی و عارضه جوش و آکنه هستید، نگران نباشید و برای درمان آن از شکر قهوه‌ای کمک بگیرید.

یکی دیگر از خواص شکر قهوه ای برای رفع خشکی پوست می باشد. شکر قهوه‌ای به دلیل دارا بودن اسید گلیکولیک، به دفع سموم پوست کمک کرده و به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی عمل می‌کند.

از مهمترین خواص شکر قهوه‌ای که می توان به آن اشاره کرد این است که این ماده غذایی به دلیل دارا بودن انواع مواد معدنی از پیری زودرس پیشگیری می‌کند.

۱- بهبود تهوع

۲- بهبود اسهال و دلپیچه

۳-بهبود سرگیجه و سر درد

۴-بهبود خارش و التهاب ناشی از اگزما

۵- درمان کم خونی مخصوصا در دوران بارداری

۶- دارای مواد معدنی همچون کلسیم منیزیم و آهن

تفاوت شکر قهوه ای و شکر سفید

شکر قهوه ای طبیعی نسبت به شکر سفید تصفیه شده، رطوبت بیشتری دارد و همین مسئله باعث کاهش سطح کالری و کربوهیدرات این نوع شکر می شود. اگرچه لازم است هنگام مصرف شکر قهوه ای نیز مانند هر ماده غذایی شیرین دیگر، توجه کافی به شمارش کالری و کربوهیدرات آن داشته باشیم. همچنین شکر سفید معمولا بوی خاصی ندارد اما شکر قهوه ای را از روی عطر آن می توان تشخیص داد.

با وجود همه فوایدی که برای شکر قهوه ای ذکر کردیم، تاکنون نتایج علمی در مقیاس بزرگ درباره شکر قهوه ای به دست نیامده که ثابت کند مواد مغذی موجود در شکر قهوه ای (به استثنای مواد معدنی موجود در ملاس) بیشتر از شکر سفید تصفیه شده باشد.

بیشتر بخوانید: تفاوت شِکر قهوه‌ای و شِکر سفید چیست؟

مضرات شکر قهوه‌ای

همانطور که اشاره شد مصرف شکر قهوه‌ای می‌تواند یک جایگزین عالی برای شکر سفید باشد زیرا از نظر غذایی بسیار سالم‌تر و مواد معدنی مورد نیاز بدن را تامین می‌کند. اما توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد از این ماده حتی اگر از نوع طبیعی باشد نیز باعث افزایش وزن و چاقی می‌گردد.

  • مصرف بیش از حد شکر قهوه ای در کودکان باعث مشکلاتی نظیر کند ذهنی می‌شود.
  • استفاده بیش از حد از این ماده باعث ایجاد تاثیرات منفی در میزان قند خون افراد دیابتی می‌شود.
  • افرادی که دچار عفونت مخمر می‌باشند از مصرف شکر قهوه‌ای پیشگیری نمایند.
  • استفاده بیش از حد این ماده باعث بیش فعالی کودکان می‌گردد.

بنابراین در مصرف تمامی محصولات غذایی حتی ارگانیک و طبیعی، روش درست استفاده کردن آن بیاموزید تا از بروز هر گونه عارضه و ناراحتی پیشگیری کنید.

اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=66519

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.