«صبح من» با مطالب علمی: یک محقق برزیلی به دنبال راهی برای نجات کرهزمین با کنترل کردن گاز تولید شده توسط گاوهاست!
به گزارش مجلهی خبری «صبح من»: «پائولو دی میو فیلو»، محقق برزیلی دانشگاه یو سی دیویس در کالیفرنیای شمالی، به دنبال تولید دارویی است که انتشار گاز متان از گازها را کنترل کنند.
وی یک لولهی بلند را وارد معدهی گوساله دو ماههای میکند تا راهحلی برای جلوگیری از انتشار گاز متان از معدهی گوساله شود.
این لوله برای پمپاژ مایعات از شکمبه حیوان استفاده میشود که اولین قسمت دستگاه گوارش در نشخوارکنندگان بوده و دارای مواد غذایی نیمه هضم شده است.
میکروبهای موجود در شکمبهی گاو، هیدروژن را به متان تبدیل میکنند. از آنجایی که گاز، هضم نمیشود، یک گاو به طور متوسط سالانه ۱۰۰ کیلوگرم متان تولید میکند.
گوسالههای مورد آزمایش، به مدت یک سال با جلبک تغذیه میشوند تا روند تولید گاز متان در آنها کاهش پیدا کند.
ارمیاس کیپریاب، پروفسور جانورشناسی میگوید: «نزدیک به نیمی از افزایش دمای کرهی زمین در دوران صنعتی از متان ناشی میشود».
بسیاری از بخشهای صنعتی و دیگر منابع طبیعی، باعث انتشار گاز متان میشوند. اما گاوها به قدری آن را منتشر میکنند که امروزه این امر، در مقیاس بزرگی عامل اصلی گرم شدن آب و هوای کرهی زمین در نظر گرفته میشود!
ارمیاس کیپریاب میگوید: «متان فقط ۱۲ سال در جو میماند، در حالی که دیاکسید کربن صدها سال باقی میماند. بنابراین اگر اکنون انتشار گاز متان را کاهش دهیم، اثرات آن را بر روی تغییر دما، خیلی سریع خواهیم دید.»
حدود ۴۰ نفر روی این پروژه کار میکنند. دانشمندان امیدوارند این سناریو را با معرفی میکروبهای اصلاحشده ژنتیکی تکرار کرده و باعث کاهش هیدروژن شوند.
از سوی دیگر، نگرانیهایی دربارهی عوارض این کار وجود دارد. به عنوان مثال، ماتیاس هس که بر آزمایش نظارت دارد، توضیح میدهد: «اگر فرآیند تولید متان را متوقف کنیم، هیدروژن میتواند تا حد کشتن حیوان انباشته شود.»
دانشمندان به دنبال شناسایی میکروب مناسبی هستند؛ میکروبی که امیدوارند به وسیلهی آن، گاوها را اصلاح ژنتیکی کنند.
ارمیاس کیپریاب میگوید: «ما فقط در تلاش برای کاهش انتشار گاز متان نیستیم. در سناریوی ایدهآل، باکتریهای بهبودیافته، اسیدهای چرب بیشتری تولید میکنند و گاوها به غذای کمتری نیاز خواهند داشت.
وی افزود: «هیدروژن و متان منابع انرژی هستند، اگر بتوانیم آنها را هدایت کنیم، گاوها آلودگی کمتری خواهد و همچنین بهره وری بیشتری خواهد داشت.»
دانشمندان به دنبال تولید دارویی هستند که فقط یک بار، در ابتدای زندگی گاو، قابل مصرف باشد. زیرا اکثریت قریب به اتفاق دامها در مراتع زندگی میکنند و نمیتوان روزانه به آنها جلبک یا دارو داد.
ترجمه و تنظیم: مجلهی خبری «صبح من» ـ استفاده از مطلب تنها با ذکر منبع، مجاز است.
اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman