تاریخ : پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 21 November , 2024
1

نکاتی درباره مراقبت از نوزاد (یازده ماهگی)

  • کد خبر : 65765
  • 29 آبان 1403 - 10:00
نکاتی درباره مراقبت از نوزاد (یازده ماهگی)
وقتی نوبت به نقاط عطف 11 ماهگی کودک می‌رسد، احتمالا از خودتان می‌پرسید، کودک 11 ماهه من باید بتواند چه کارهایی انجام بدهد؟ به یاد داشته باشید، هر نوزادی منحصر به فرد است و توانایی‌های ویژه خود را دارد. بنابراین اگر نوزادان دیگر کاری انجام می‌دهند که نوزاد شما نمی‌تواند، نگران نباشید.

«صبح من» با مراقبت از کودک: کودک شما ماه دیگر یک ساله می‌شود. در یازده ماهگی، کودک دید تازه‌ای نسبت به اشیاء پیرامون خود پیدا می‌کند و می‌فهمد که می‌تواند اشیا را به هم ربط دهد.

توانایی های کودک ۱۱ ماهه 

به گزارش مجله خبری صبح من، کودکتان به تدریج ابزار را می‌شناسد و نحوه استفاده از آن‌ها را فرا می‌گیرد. او طی دو یا سه ماه آینده خوب می‌فهمد که باید مداد را در دست بگیرد و روی کاغذ بکشد. او طی هفته‌ها آینده حتی تفاوت بین ابزار را هم فرا خواهد گرفت. بنابراین در هنگام غذاخوردن با بشقاب و لیوانش بازی می‌کند و همه چیز را به هم می‌کوبید.

سعی کنید برایش بشقاب و لیوان پلاستیکی در سفره بگذارید تا خبری از خطر شکسته شدن لیوان و بشقاب چینی در کار نباشد. او بعضی چیزها را دوست ندارد مثلا اینکه دلش نمی‌خواد وقتی گرسنه است برای غذایش منتظر بماند یا اینکه شما او را در کنار یک مهمان غریبه تنها بگذارید. گاهی هم از سر و صدای وسایلی مثل جاروبرقی و مخلوط کن دستپاچه می‌شود و نق‌نق‌هایش را شروع می‌کند.

حواس پنج گانه کودک ۱۱ ماهه

در یازده ماهگی کودک، حواس پنج گانه او به شرح زیر است:

  • کودک می‌تواند کاملا واضح ببیند و از فاصله ۶متری صورت‌ها را تشخیص دهد.
  • کودک می‌تواند به راحتی اشیا را در حین حرکت تماشا کند.
  • کودک با دقت به حرف‌ها و صداها گوش می‌دهد و صداها با حس بینایی او ادغام شده است. یعنی کودک به طور همزمان نگاه می‌کند و گوش می‌دهد و در مورد آنچه در اطراف او می‌گذرد بسیار بیشتر یاد می‌گیرد.
  • کودک دوست دارد با دست‌هایش همه چیز را به هم بزند، پرت کند و پاره کند. 

نقاط عطف ۱۱ ماهگی کودک

وقتی نوبت به نقاط عطف ۱۱ ماهگی کودک می‌رسد، احتمالا از خودتان می‌پرسید، کودک ۱۱ ماهه من باید بتواند چه کارهایی انجام بدهد؟ به یاد داشته باشید، هر نوزادی منحصر به فرد است و توانایی‌های ویژه خود را دارد. بنابراین اگر نوزادان دیگر کاری انجام می‌دهند که نوزاد شما نمی‌تواند، نگران نباشید. اکثر بچه‌های ۱۱ ماهه می‌توانند بایستند و در حال کاوش همه چیز هستند!

سر پا ایستادن

ممکن است کودک هنگام راه رفتن در اتاق با استفاده از تکیه دادن به مبلمان، بتواند بایستد. گاهی کودک ممکن است بدون حمایت یا در حالی که دست‌های شما را گرفته است بایستد. 

خزیدن (چهار دست و پا راه رفتن)

احتمالا مهارت‌های کودک در خزیدن بهتر و بهتر می‌شود. خزیدن، روش اصلی جابجایی کودک است تا چند ماه دیگر که کودک متوجه می‌شود راه رفتن سریع‌تر است! اگر کودک هنوز خزیدن را شروع نکرده، ناراحت نشوید. فقط با پزشک اطفال مشورت کنید. همچنین به خاطر داشته باشید که برخی از نوزادان کلا مرحله خزیدن را انجام نمی‌دهند و مستقیما راه می‌روند.

راه رفتن

در حالی که بسیاری از نوزادان تا حدود ۱۳ ماهگی شروع به راه رفتن نمی‌کنند، غیرمعمول نیست که نوزادان حتی زودتر راه رفتن را شروع کنند.

صحبت کردن

احتمالا کودک ۱۱ ماهه شما شروع به گفتن کلماتی مانند «مامان» و «بابا» می‌کند. 

اشاره کردن

کودک می‌تواند اشیاء را تشخیص دهد و وقتی از آن‌ها بپرسید کجا هستند، می‌توانند به آن‌ها اشاره کنند. کودکان همچنین ممکن است اشاره کنند تا توجه شما را به چیزی که برایشان جالب است جلب کنند.

راه رفتن کودک ۱۱ ماهه 

او دیگر از رفتار و اعمال شما تقلید می‌کند. دراین زمان می‌توانید به او کارهایی مثل خداحافظی کردن و بوسه فرستادن را یاد بدهید. او در برابر این کارهای شما پاسخ می‌دهد و می‌خواهد که ارتباط متفاوت‌تری با شما برقرار کند. همان ارتباطی که شما با بزرگترها برقرار می‌کنید. او اکنون می‌فهمد که اشیا چه ارتباطی با هم دارند. مثلا آنکه می‌داند کلید به درمنزل مربوط می‌شود و خودکار به کاغذ و… .

اگر او به راه افتاده باید برایش کفش بخرید. او دوست دارد نه تنها در خانه که در بیرون از منزل هم با کفش‌های خودش راه برود و احتمالا این میل را با زورگویی تمام نشان خواهد داد. با وجود اینکه از راه رفتن لذت زیادی می‌برد با این حال در نهایت یا مجبورید او را بغل کنید یا اینکه او را در کالسکه بگذارید.

تغذیه کودک یازده ماهه

در همین ماه می‌توان به تدریج از غذاهای خانواده بیش از آنکه به آن نمک و ادویه زده باشید به او بدهید. البته یادتان باشد که این غذاها ارزش غذایی داشته باشد و با قاشق له و نرم شده باشند. اضافه کردن نعنا، جعفری، کرفس و چاشنی‌هایی مثل اّب لیموترش،آب نارنج یا گرد لیمو عمانی هنگام پختن غذا، آن را خوشمزه‌تر می‌کند.

از دادن غذاهایی مثل سوسیس، کالباس، ذرت و… خودداری کنید. چون ممکن است کودک دیگر لب به غذاهای خودش نزند. به هر حال او احتمالا می‌خواهد استقلال پیدا کند و هوس می‌کند که خودش غذا بخورد. بگذارید این کار را انجام دهد. مدام سعی نکنید قاشق را از دستش بگیرید و دست‌هایش را تمیز کنید.

او غذا خوردن با دست‌هاش را دوست دارد احتمالا چیزی هم نصیبش نمی‌شود چون بیشتر غذا تا به دهانش برسد یا له شده یا روی زمین ریخته، اما برایش دستمالی پهن کنید و بگذارید تا دلش می‌خواهد جولان دهد. شنیده‌اید که قدیمی‌ها گفته‌اند غذاهایی که کودک با لذت بخورد، گوشت تنش می‌شود.

مراقبت از دندان کودکان

از همین حالا به فکر دندان‌هایش باشید. می‌توانید دندان‌هایش را با یک دستمال تمیز بعد از خوردن آب و غذا مسواک بزنید. این کار هم مانع از تجمع غذا روی لثه‌ها و دندان‌های جدیدش می‌شود و همین که او به دلیل خارشی که بر اثر درآوردن دندان دارد از این کار لذت می‌برد.

همچنین حواستان باشد که به دستش کیسه پلاستیک ندهید چون ممکن است آن را روی سرش بکشد و احتمال خفگی وجود دارد.

فعالیت های ۱۱ ماهگی کودک

شما می‌توانید با برخی از چیزهایی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم، کودک را سرگرم کنید:

موسیقی

با هم موسیقی گوش کنید و آواز بخوانید! گوش کردن به موسیقی، یک راه عالی برای کمک به رشد زبان کودک است.

بازی کنید

اگر به دنبال بازی‌هایی برای بازی با یک نوزاد ۱۱ ماهه هستید، با او «دالی بازی» کنید.

اسباب‌بازی‌های لمسی

اسباب‌بازی‌هایی مانند اسباب‌بازی‌های لمسی، کودک را تشویق می‌کند تا هماهنگی چشم و دست، حرکت‌های ظریف و مهارت‌های شناختی را تمرین کنند.

وزن کودک یازده ماهه

کودک شما در این ماه باید وزنی در حدود ۸ کیلو و ۶۰۰ گرم باشد. او باید روزی ۸ گرم اضافه کند. البته این وزن متوسط برای یک کودک است.

یازده ماهگی کودک، سرشار از نقاط عطفی مثل خزیدن، ایستادن، گفتن کلماتی مثل مامان و بابا، اشاره کردن و بهبود کیفیت بینایی و شنوایی او است. در این سن، با کودک، دالی بازی کنید و با او موسیقی گوش بدهید. 

اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=65765

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.