«صبح من» با دانستنی ها: بدون تعارف بگوییم، در ناوگان خودروهای وطنی نمیتوان انتظار سرعتهای سرسام آور و شتابهای زیر ۵ ثانیه را داشت. با این حال، صنعت خودروسازی کشور که طی ۴ دهه اخیر پیشرفتهای نسبتاً قابل قبولی به دست آورده است، تا حدودی موفق شده در زمینه تولید سریعترین خودرو ایرانی عملکرد رضایتبخشی داشته باشد. عرضه پرسرعت ترین ماشین ساخت ایران با شتابی که زیر ۱۰ ثانیه پر شود، در صنعتی با تقریباً نیم قرن سابقه یک دستاورد بزرگ به حساب میآید.
به گزارش مجله خبری صبح من، اگر اینجا هستید، احتمالاً قصد خرید یا اجاره پرشتاب ترین ماشین ایران را دارید یا صرفاً میخواهید بهترین ماشین ایرانی از نظر سرعت را بشناسید. در لیست امروز، سریعترین غولهای فولادی ساخت ایران را معرفی خواهیم کرد که میتوانند نور امیدی برای تولید خودروهایی سریعتر، باکیفیتتر و پرشتابتر باشند.
چرا سرعت ماشین اهمیت دارد؟
پیش از اینکه بپرسیم «کدام ماشین ایرانی سرعت بالایی دارد؟» ابتدا باید به این سوال پاسخ بدهیم: «چرا سرعت و شتاب ماشین مهم است؟». اهمیت سرعت سریعترین خودرو ایرانی، صرفا به رانندگی تند و تیز و به رخ کشیدن قدرت خودرو در جادهها و بزرگراهها ختم نمیشود. موتور خودرو بایستی قدرت کافی را داشته باشد تا وزن سنگین ماشین را در کمترین زمان از جا بکند و با آهنگی بهینه به حرکت درآورد. پر شدن شتاب خودرو در بازههای استاندارد (۳۰ تا ۶۰ و صفر تا ۱۰۰، برای مثال) تأثیر زیادی در حفظ تعادل خودرو، انجام مانورهای لازم برای حفظ تعادل و رانندگی ایمن در مسیرهای ریسک بالا مانند بزرگراههای پرتردد یا پیچهای تیز خواهد داشت.
جستجو به دنبال بهترین خودروهای ایرانی برای رانندگی اسپرت با چابکی مطلوب و ایمنی بالا، به پارامترهای متعددی بستگی خواهد داشت. نوع تنفس موتور، قدرت و گشتاور (تورک) موتور و میزان مصرف سوخت در ۱۰۰ کیلومتر نیز از جمله پارامترهایی هستند که برای سنجش و انتخاب سریعترین خودرو ایرانی بایستی درنظر داشته باشید.
در لیست امروز، ۵ تا از بهترین ماشین های ایرانی از نظر سرعت را معرفی خواهیم کرد و نگاهی به ویژگیهای فنی هریک خواهیم داشت.
بیشتر بخوانید: آشنایی با سریع ترین خودروی جهان
فهرست پرسرعت ترین ماشین های ایرانی
دنا پلاس توربو، سریع ترین ماشین ایرانی
اولین و سریعترین خودرو ایرانی یعنی دنا پلاس توربو، تا اطلاع ثانوی در صدر لیست قرار دارد. این خودرو کاملترین اتومبیل ساخته شده روی پلتفرم ۴۰۵ به حساب میآید و تقریباً تمام آپشنهایی که تا به امروز ایران خودرو روی مخلوقاتش پیاده کرده را دربر دارد. فیس لیفت جدید دنا که در سال ۱۴۰۱ به بازار عرضه شد، از موتور EF7 مودیفای شده توربوشارژ با گیربکس اتوماتیک ۶ سرعته و آپشنهای مختلف بهره میبرد.
ماکسیمم سرعت دنا پلاس توربو که به ۲۰۵ کیلومتر در ساعت میرسد، رکورد سریعترین خودرو ایرانی را به نام این ماشین ثبت کرده است. با وجود تمام این اوصاف نمیتوان انتظار شق القمر را ازدنا داشت. در مقایسه با رقبای خارجی، هنوز راه زیادی برای رفتن دارد اما در مقابل خودروهای مونتاژی چینی، بازار فروش و استقبال بهتری را برای این ماشین شاهد هستیم.
- موتور ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپه
- حداکثر سرعت ۲۰۵ کیلومتر در ساعت
- شتاب ۰ تا ۱۰۰ ۱۱ ثانیه
- حجم موتور ۱۶۴۵ سی سی
- تنفس موتور توربوشارژ
- حداکثر قدرت ۱۵۰ اسببخار در ۵۵۰۰ دور در دقیقه
- حداکثر گشتاور ۲۱۵ نیوتنمتر در ۲۲۰۰ دور در دقیقه
- گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک CVT
- وزن ۱۲۶۴ کیلوگرم
- مصرف بنزین در ۱۰۰ کیلومتر ۸٫۱ لیتر
بیشتر بخوانید: ایمن ترین شرکت خودروسازی در جهان کدام است؟
سمند سورن توربو، پرسرعت ترین ماشین ساخت ایران
در رتبه دوم قدرتمندترین خودروهای ایرانی، سورن توربو با حداکثر سرعت ۲۰۵ کیلومتر بر ساعت را داریم. استفاده از موتور توربو در ماشینهای ایرانی پدیده جدیدی نیست. اما مشکلی که وجود داشت، تقویت اجزای موتور برای تحمل فشار بالا بود. حرکتهایی مانند استفاده از آلیاژ مقاوم در قطعات موتور، استفاده از سیستم خنک کننده و سیال رسانی با بازدهی بالاتر و افزایش کیفیت سوخت، باعث شد تا ایران خودرو سمند سورن توربو ELX بزند را به عنوان سریعترین خودرو ایرانی با پلتفرم مشترک با خانواده سمند راهی بازار کند.
سورن با پیشرانههای جدید EF7 و EF7 TC (همان توربوشارژ) راهی بازار شد. البته همچنان مشکلاتی در بخش خنک کننده موتور، سیستم تعلیق، امنیت و کشش در سرعت بالا وجود داشت که در طراحی اولیه از قلم افتاده بود. به هر حال، در نسخههای جدید ایران خودرو کوشیده تا این مشکلات را تا حدود زیادی رفع کند.
- موتور ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپه
- حداکثر سرعت ۲۰۵ کیلومتر در ساعت
- شتاب ۰ تا ۱۰۰ ۱۱ ثانیه
- حجم موتور ۱۶۵۰ سی سی
- تنفس موتور توربوشارژ
- حداکثر قدرت ۱۵۰ اسببخار در ۵۵۰۰ دور در دقیقه
- حداکثر گشتاور ۲۱۵ نیوتنمتر در ۲۲۰۰ دور در دقیقه
- گیربکس ۵ سرعته دستی
- وزن ۱۲۶۱ کیلوگرم
- مصرف بنزین در ۱۰۰ کیلومتر ۸٫۹ لیتر
بیشتر بخوانید: بهترین خودرو های داخلی و مونتاژی برای مسافرت در ایران
پژو ۲۰۷، پرشتاب ترین ماشین ایران
در نگاه اول احتمالاً انتظار داریم با نسخه کاملاً جدیدی از ۲۰۶ با ویژگیهای فنی خفن و آپگریدهای اساسی روبرو شویم، اما در حقیقت ۲۰۷ نسخهای فیس لیفت شده از ۲۰۶ نوستالژیک است. این خودرو در راستای سیاستهای خودروسازان کشور بعد از توقف تولید ۲۰۶، با چهرهای نسبتاً لوکستر و مدرنتر راهی بازار شد و در لیست سریعترین خودرو ایرانی قرار گرفت. با توجه به اینکه پلتفرم این خودرو از همان بیس قدیمی ۲۰۶ بهره میبرد، خصوصیات فنی موتور آن از جمله قدرت، تورک و شتاب همچنان ثابت هستند و از لیست سریعترین ماشین های ایرانی عقب نمیافتند.
افزودن آپشنهای جدید رفاهی و ایمنی به پژو ۲۰۷، سبب شدهاند تا استقبال نسبتاً بهتری از این ماشین در مقایسه با ۲۰۶ صورت بگیرد. توسعه سیستم ترمز به همراه فرمان برقی، استفاده از نمایشگر اندروید در ماشین، کروز کنترل و فرمان برقی EPS تأثیر قابل قبولی روی جذب مشتریان این خودرو داشتهاند.
- موتور ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپه
- حداکثر سرعت ۲۰۵ کیلومتر در ساعت
- شتاب ۰ تا ۱۰۰ ۹٫۶ ثانیه
- حجم موتور ۱۶۰۰ سی سی
- تنفس موتور تنفس طبیعی
- حداکثر قدرت ۱۱۰ اسببخار در ۵۸۰۰ دور در دقیقه
- حداکثر گشتاور ۱۴۲ نیوتنمتر در ۴۰۰۰ دور در دقیقه
- گیربکس ۵ سرعته دستی
- وزن ۱۰۵۴ کیلوگرم
- مصرف بنزین در ۱۰۰ کیلومتر ۶٫۴ لیتر
بیشتر بخوانید: ۱۰ خودرو ی گران قیمت چینی در بازار ایران
پژو ۲۰۶ تیپ ۵، بهترین ماشین ایرانی از لحاظ سرعت
مخلوق فرانسوی و ایرانیزه شده که بیش از یک دهه پیش وارد بازارهای ایران شد و همچنان به عنوان یک کامپکت، خودرویی نیمه لوکس، جوان پسند و سریعترین خودرو ایرانی به حساب میآید.
در بین تمام تیپهایی از ۲۰۶ که تا کنون تولید و روانه بازار شدهاند، تیپ ۵ همه چیز تمام این خانواده به حساب میآید. تمام آپشنها و امکانات، در این تیپ ارائه شدهاند و یک پیشرانه تنفس طبیعی ۱۱۰ اسب بخاری نیز تنگ آن زده شده است تا ماکسیمم سرعت ۱۹۸ کیلومتر بر ساعت را تحویل راننده بدهد. تیپ ۵ سرعت صفر تا ۱۰۰ را در اندکی کمتر از ۱۰ ثانیه پر میکند و به تجربه رانندگان، مصرف ترکیبی بنزین آن در هر ۱۰۰ کیلومتر چیزی حدود ۶٫۴ لیتر است.
- موتور ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپه
- حداکثر سرعت ۱۹۷ کیلومتر در ساعت
- شتاب ۰ تا ۱۰۰ ۹٫۶ ثانیه
- حجم موتور ۱۵۸۷ سی سی
- تنفس موتور تنفس طبیعی
- حداکثر قدرت ۱۱۰ اسببخار در ۵۸۰۰ دور در دقیقه
- حداکثر گشتاور ۱۴۲ نیوتنمتر در ۴۰۰۰ دور در دقیقه
- گیربکس ۵ سرعته دستی
- وزن ۱۰۵۴ کیلوگرم
- مصرف بنزین در ۱۰۰ کیلومتر ۶٫۴ لیتر
بیشتر بخوانید: از نظر ایمنی کدام خودرو های ایرانی بهتر است؟
رانا، بهترین ماشین ایرانی از نظر سرعت
رانا که اولین بار در سال ۹۱ به بازار خودرو ایران معرفی شد، به عنوان یک خودروی وطنی و اقتصادی که در وسع جیب اقشار متوسط جامعه میگنجید از استقبال نسبتاً خوبی برخوردار شد. در سال ۹۹ نیز ایران خودرو از رانا پلاس رونمایی کرد که انتظار میرفت با سقف پانوراما، موتور TU5P و گیربکس CVT، پرشتاب ترین ماشین ایران را پشت سر بگذارد. البته با وجود نهادن نام «پلاس» روی این خودرو، تفاوت چندانی بین نسخه قبلی رانا و این نسخه دیده نمیشود و هردو رتبه یکسانی در لیست سریعترین ماشینهای ایران میگیرند. در تستهای عملی رانا پلاس، شتابی حدود ۱۲ ثانیه گزارش شده است که میتواند برای رانندگی در بزرگراهها پاسخگو باشد.
- موتور ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپه
- حداکثر سرعت ۱۸۹ کیلومتر در ساعت
- شتاب ۰ تا ۱۰۰ ۱۲ ثانیه
- حجم موتور ۱۵۸۷ سی سی
- تنفس موتور تنفس طبیعی
- حداکثر قدرت ۱۵۰ اسببخار در ۵۸۰۰ دور در دقیقه
- حداکثر گشتاور ۱۴۲ نیوتنمتر در ۴۰۰۰ دور در دقیقه
- گیربکس ۶ سرعته دستی
- وزن ۱۱۰۹ کیلوگرم
- مصرف بنزین در ۱۰۰ کیلومتر ۶ لیتر
بیشتر بخوانید: کممصرفترین خودرو های حال حاضر بازار ایران(عکس)
جمع بندی
شاید سریعترین خودرو ایرانی به پای پرشتابترین اتومبیلهای کلاس جهانی نرسد، اما حاکی از آیندهای روشن برای صنعت خودروسازی کشورمان است. رکورد پرسرعت ترین ماشین ساخت ایران فعلاً در دست دنا پلاس با ماکسیمم سرعت ۲۰۵ کیلومتر بر ساعت قرار دارد. باید منتظر ماند و دید که خودروسازان ایرانی برای آینده چه برنامهای خواهند داشت. در لیست امروز، ۵ تا از پرشتاب ترین ماشین های ایران را معرفی و خصوصیات فنی هریک را بررسی کردیم.
اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman