«صبح من» با فناوری: چشم های انسان به طور طبیعی به اشیاء دور و نزدیک متمرکز می شوند پس هر چه بیشتر به مانیتور در یک فاصله ثابت نگاه کنیم باعث خستگی و تنبلی چشم می شود زیرا ساختار چشم به طور طبیعی به نحوی است که اشیاء را بیشتر با فاصله ۶ متر مشاهده کند و وقتی که به طور ثابت به یک چیز با فاصله کمتر خیره می شود باعث تنبلی چشم می شود. این یعنی برای محافظت از چشم در برابر مانیتور نباید در فاصله ثابت با نمایشگر قرار بگیریم.
به گزارش صبح من، برای جلوگیری از آسیب مانیتور به چشم باید چه کارهایی انجام دهیم:
۱- صفحه نمایش را پاک کنید تا به درخشان ترین حد ممکن برسد و مطمئن شوید که درخشانترین چیز در اتاق است.
۲- از تلفن هوشمند خود در نور مستقیم خورشید استفاده نکنید.
۳- همچنین زمینه خاکستری نسبت به سفید برای چشم شما مفیدتر است.
۴- رعایت کردن قانون ۲۰٫۲۰٫۲۰: هر ۲۰ دقیقه یکبار، به مدت ۲۰ ثانیه به آن چه در فاصله ۲۰ فوتی (حدود ۶ متر) با شما قرار دارد نگاه کنید. همانطور که در بالا گفته شد طبق نتجه مطالعات انجام شده این قانون باعث می شود تا چشم ها استراحت کنند. پس هر ۲۰ دقیقه به اندازه ۲۰ ثانیه به منظره پشت پنجره نگاه کنید یا به تابلویی که به دیوار آنسوی اتاق نصب شده است بنگرید و از خستگی چشم خود جلوگیری کنید. این قانون یک عمل مهم برای محافظت از چشم در برابر مانیتور است. .
۵- فاصله ی دیداری تان تا مانیتور را مطابق عکس زیر تنظیم کنید.
۵- اگر بتوانید از عینک های مخصوص کامپیوتر استفاده کنید می تواند تشعشعات و را کم و کنتراست را بالا ببرد.
۶- از اشک مصنوعی استفاده کنید: هر وقت احساس کردید چشمانتان خشک یا قرمز شده، از قطرههای اشک مصنوعی استفاده کنید. البته این نکته مهم را فراموش نکنید که استفاده نامناسب از هر نوع دارو میتواند خطرناک باشد.
۷- ورزش چشم را فراموش نکنید: کمی هم به چشمان خود ورزش دهید، چون چشم هم ورزش های خاص خود را دارد که نیاز است پس از ساعتهای طولانی کار با کامپیوتر انجام شود. میتوانید چند بار پشت سر هم پلکها را باز و بسته کنید. همچنین خوب است پلکها را برای چند ثانیه بسته و سعی کنید چشم را در جهت عقربههای ساعت و خلاف آن بچرخانید تا فشار روی چشم کاهش یابد. البته این کارها را باید حداقل سه بار در طول مدت کار خود انجام دهید.
۸- آب کافی بنوشید: آب کافی بنوشید تا آب لازم بدن و در نتیجه رطوبت چشمها حفظ شود.
۹- پلک بزنید: پلک زدن به صورت مرتب و گاهی در فواصل چند ثانیه ای باعث جلوگیری از خشک شدن چشم ها و عواقب خطرناک بعد از خشک شدن چشم می شوند. پس با پلک زدن های مرتب، چشمان خود را مدام مرطوب نگه دارید. اما جلوگیری از خشک شدن چشم ها تنها ویژگی پلک زدن نیست، این حرکت باعث فوکوس های مرتب چشم و کمک به بینایی برای تمرکز بر روی یک مطلب می شود. نگاه های طولانی بدون پلک زدن، به راحتی باعث خشک شدن چشم ها می شود که بنا بر توصیه کارشناسان حداقل هر ۱۵ دقیقه شما باید ۱۰ بار پلک بزنید تا از این موارد مصون باشید.
۱۰- نورهای خیره کننده را کاهش دهید: اخیرا با پیشرفت تکنولوژی صفحه نمایش ها و همچنین محافظ های آن همچون Corning Gorilla Glass یا سایر تجهیزات، سعی در کاهش نورهای خیره کننده و در نتیجه کاهش آسیب های چشمی دارند ولی همه از این امکانات استفاده نمی کنند و حتی اگر استفاده کنند شدت این نورها به حدی است که به طور کامل از بین نمی روند و چشم شما مادامی که به صفحه نمایش، نگاه می کنید از تشعشعات در امان نیست.
۱۱- سایز فونت گوشی را تنظیم کنید: تنظیم کردن سایز و کنتراست به راحتی فشار را از روی چشمان شما برمی دارد. این کار باعث راحت تر شدن خواندن و مطالعه و چک کردن گزینه های مختلف می شود که به راحتی از بخش تنظیمات گوشی قابل دسترس است.
۱۲- گوشی را با فاصله از چشم های خود قرار دهید: نگران نباشید قرار نیست گوشی را از شما جدا کنیم. بسیاری از کاربران گوشی های هوشمند تمایل دارند تا گوشی خود را در فاصله های نزدیک به چشمان خود نگه دارند تا با جزئیات بیشتری موضوعی را بخوانند و یا ببینند که این اصلا عادت خوبی نیست. بهترین فاصله ها همانطور که گفته شد حدود ۱۶ تا ۱۸ اینچ که چیزی حدود ۴۰ سانتی متری است. شاید در ابتدا نشدنی و خنده دار به نظر بیاید ولی با چند بار تلاش به راحتی به آن عادت خواهید کرد.
به خاطر بسپارید بینایی نعمت بزرگی است که نباید به راحتی آن را از دست داد. چنانچه کار شما به استفاده ی دائمی از کامپیوتر وابسته است، بیشتر مراقب باشید تا بتوانید همیشه با چشمانی سالم، کار و زندگیتان را ادامه دهید.
محافظت از چشم در برابر مانیتور ها بسیار مهم است زیرا روشنایی و کُنتراست Contrast بیش از حد روی مانیتور شما ممکن است باعث بروز مشکلات چشمی شود. به همین دلیل است که مانیتور شما باید میزان روشنایی و کنتراست مناسبی داشته باشد. در نتیجهی این صحبتها سوالی که پیش میآید این است که بهترین تنظیمات برای میزان روشنایی و کنتراست صفحه نمایش مانیتور شما جهت محافظت از چشمانتان در برابر هرگونه آسیب، چیست؟
چرا تنظیمات و محل قرارگیری مانیتور اهمیت دارد؟
بسیاری از افراد روزانه به طور میانگین 3 الی ۱۰ ساعت از وقت خود را مقابل کامپیوتر میگذرانند و به دنبال همین مسئله شکایتهای بسیاری در رابطه با خشکی و فشار چشم مطرح میشود. همچنین این موضوع سر درد و نگرانیهایی در رابطه با ناراحتیهای مرتبط با چشم را به دنبال دارد. با توجه به موارد ذکر شده ضروری است از مانیتورهایی با کیفیت عالی استفاده شود و در عین حال تنظیمات مانیتور نیز باید به گونهای تنظیم شوند که برای چشمها مناسب باشند.
همانطور که در تصویر زیر مشخص است، ارتفاع مانیتور باید به حدی باشد که در حالت نشسته مرکز مانیتور دقیقا مقابل چشمان شما باشد. فقط در این حالت عوارض ناشی از صرف وقت در مقابل کامپیوتر ها به مینیمم حالت ممکن میرسد
میزان کنتراست مانیتور خود را چک کنید.
میزان کنتراست مانیتور خود را تا مقدار متوسطی، مثلا ۶۰ تا ۷۰ درصد، افزایش دهید و فاصلهی مانیتور تا چشمانتان را در حدود یک متر تنظیم کنید. سپس، بررسی کنید شفافیت و اعوجاج بیش از اندازه در عکسها یا آیکونهایی که در صفحه نمایش هستند، وجود دارد یا خیر؟ اگر وجود دارد، تنظیمات شارپنِس (به انگلیسی: sharpness) و دیستورشِن (به انگلیسی: distortion) را دقیقتر تنظیم کنید.
اکنون که میزان کنتراست مانیتور خود را بهینه کردهاید، مورد بعدی که باید انجام دهید این است که میزان روشنایی مانیتور خود را تنظیم کنید.
میزان روشنایی مانیتور را به روشی ساده محک بزنید.
قبل از اینکه دست به تغییر روشنایی مانیتور بزنید، سایههای مختلف موجود را برای صفحه نمایش امتحان کنید. و اگر قادر به تعیین سایهای مناسب نبودید آنگاه روشنایی مانیتور خود را تنظیم کنید. برای تنظیم دقیق میزان روشنایی صفحه، به تنظیمات روشنایی رفته و آن را در بالاترین حد قرار دهید. در این آزمایش باید دقت کنید که بالاترین حد توانایی چشم شما در تحمل نور سفید یا سایههای سیاه مطلق، چقدر است؟
میزان سایهی ۵ و ۹۵ درصد را به جای ۰ و ۱۰۰ درصد امتحان کنید. اگر شما تفاوت میزان سایهی شدید و کم را دیده باشید، اکنون آمادهی تنظیم دقیق و عالی میزان کنتراست و روشنایی صفحه نمایش خود هستید.
داشتن چشمانی سالم بیشتر از چشمانی ملتهب و دردناک به کار شما خواهد آمد. بنابراین، همیشه مراقب سلامت کلی خود باشید و با تنظیم روشنایی و کنتراست صفحه نمایش، چشمان خود را خنک و تمیز نگه دارید.
همچنین میتوانید زمانی که از مانیتور خود استفاده میکنید از یک نرمافزار محافظت چشم مانند نرم افزار آیریس (به انگلیسی: Iris) استفاده کنید تا چشمان خود را سالم و به دور از درد نگه دارید.
چگونه نرم افزارها به حفاظت از چشمانتان کمک میکنند؟
این نرم افزارها دارای یک فیلتر آبی کمرنگ است که برای حفاظت از چشم طراحی شده است. این فیلتر باعث تنظیم تدریجی نور آبی شب و روز میشود که حتی خواب شما را بهبود میبخشد. بدین ترتیب بدن شما قادر خواهد بود در طول شب ملاتونین (به انگلیسی: melatonin) بیشتری تولید کند، که این موضوع به عمیقتر خوابیدن و سریعتر به خواب رفتن شما کمک میکند. این نرم افزار همچنین میتوانند با کنترل کردن میزان روشنایی صفحه بدون PWM (مُدولاسیون پهنای پالس یا مُدولاسیون عرض پالس (به انگلیسی: Pulse Width Modulation))، نوسانات صفحه را بهبود ببخشند و به شما کمک کنند تا از بوجود آمدن فشار چشم جلوگیری کنید.
این بدان معناست که شما میتوانید از کامپیوتر برای مدت طولانی، بدون تجربهی هیچ گونه سردردی استفاده کنید. این نرم افزارها همچنین به شما اجازه میدهد خلاص شدن از شر درد چشم را نیز تجربه کنید. این توانایی نرم افزار به این دلیل است که روشنایی صفحه نمایش را به میزان نور محیط تطبیق میدهد. و پیش تنظیمات مختلف، نور مانیتور شما را به طور خودکار تنظیم خواهند کرد و به شما احساس خواندن کتاب را القا میکند. بنابراین اگر میخواهید آسایش و راحتی را در هنگام تنظیم روشنایی و کنتراست نمایشگر خود تجربه کنید، مطمئن شوید که یک نرمافزار تنظیم نور صفحه نمایش نصب کرده اید.
گردآوری و تنظیم: صبح من
اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman