«صبح من» با دانستنیها: شهابسنگها از ابتدای خلقت وجود داشتهاند. داستانهای زیادی دربارهی برخورد شهابسنگها با سیاره زمین وجود دارد.
به گزارش مجلهی خبری «صبح من»، بیش از ۲۳۰ شهاب سنگ در روز به زمین برخورد میکنند اما چگونه میتوانیم شهاب سنگ را تشخیص دهیم؟
بیشتر بخوانید:
- (عکس) بارش شهابی جوزایی در آسمان شب
- (عکس) برخورد شهاب سنگ نیم تنی با کرهی زمین
- احتمال برخورد شهاب سنگی که در سال ۲۰۲۹ به ما نزدیک خواهد شد
معمولاً برای افراد عادی، تشخیص سنگهای معمولی موجود در سطح زمین و شهابسنگهایی که از آسمان میافتند، دشوار است؛ بنابراین لازم است چندین آزمایش ساده و کامل انجام شود تا تشخیص سنگ، به درستی صورت گیرد.
ظاهر و شکل سنگ
شهابسنگها به طور کلی به شکل سنگ آهن شناخته میشوند و سنگینتر از سنگهای زمینی هستند. عوامل آب و هوایی بر روی این سنگها به خصوص پوستهی بیرونی آنها، تاثیر بسزایی دارد.
اثر مغناطیسی بر روی سنگ
از آنجا که آهن به طور کلی در ترکیب شهاب سنگها قرار میگیرد، باید یک تکه آهنربا را از روی سنگ عبور دهیم، اگر به آن جذب شود، نشانه وجود آهن در ترکیب آن است و اگر جاذبه ایجاد نشود، پس بی شک سنگی از زمین است.
اثر اصطکاک با سنگ
سنگ را با یک تکه سرامیک، مالش دهید. اصطکاک، هیچ رنگی روی شهاب سنگ باقی نمیگذارد، اما اگر رنگی نزدیک به قهوهای یا قرمز باقی بگذارد، پس سنگ هماتیت است که میتواند به یک آهنربا جذب شود، اگر رنگی شبیه سرب به جا بگذارد، مگنتیت است که میتواند به آهنربا نیز جذب شود.
اثر درخشندگی در سنگ
مالش سنگ با سوهان، لایه سطحی آن را حل میکند و اگر در این سنگ درخشندگی وجود داشته باشد، میتوانیم به شهاب سنگ بودن آن پی ببریم و اگر درخشندگی نداشته باشد، قطعاً سنگی است از زمین.
آزمایش نیکل با استفاده از اسید
مشخص است که اگر اسید معروف دی متیل گلی اکسیم روی نیکل قرار گیرد، رنگ آن صورتی میشود، زیرا شهاب سنگها در ترکیب خود نیکل دارند و اگر رنگ آنها تغییر نکند، یک سنگ معمولی هستند.
ترجمه و تنظیم: مجلهی خبری «صبح من» ـ استفاده از مطلب تنها با ذکر منبع، مجاز است.
اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman