تاریخ : یکشنبه, ۲۵ شهریور , ۱۴۰۳ Sunday, 15 September , 2024
0

یک همسر آزارگر چه ویژگی هایی دارد؟

  • کد خبر : 57883
  • 15 مرداد 1403 - 16:20
یک همسر آزارگر چه ویژگی هایی دارد؟
با وجودی که در قرنی زندگی می کنیم که همه کشورها در حال پذیرش برابری جنسیتی هستند ولی هنوز هم زنانی هستند که گیر مردانی می افتند که می خواهند همه چیزشان را کنترل کنند. آزارگری همسران معمولا در مردان دیده می شود ولی گاهی در زنان هم قابل مشاهده است. حال این همسر آزارگر چه نشانه‌هایی دارد؟ آیا من هم یک همسر آزارگر هستم؟ با ما همراه شوید.

«صبح من» با همسرداری: گرفتار شدن در ازدواج با یک همسر آزارگر میتواند یکی از بدترین تجربه های زندگی باشد، همسر آزارگر ممکن است دست به آزار جسمی ، آزار جنسی یا آزار روحی طرف مقابل بزند و طوری با شما رفتار کند که تصور کنید تمام بلاهایی که به سر شما آمده است حقتان بوده و مقصر خودتان هستید در صورتی که شما کاملا بی تقصیر هستید و فقط قربانی یک فرد آزارگر شده اید. 

به گزارش مجله خبری «صبح من»، با وجودی که در قرنی زندگی می کنیم که همه کشورها در حال پذیرش برابری جنسیتی هستند ولی هنوز هم زنانی هستند که گیر مردانی می افتند که می خواهند همه چیزشان را کنترل کنند. آزارگری همسران معمولا در مردان دیده می شود ولی گاهی در زنان هم قابل مشاهده است. 

کتک و آسیب جسمی یک رفتار همسر آزاری صریح است که به مرور زمان در حال کاهش است ولی خودش را در قالب های دیگر نشان میدهد. در ادامه مقاله به شما می گوییم که ویژگی های یک هسر آزارگر چیست و چگونه می تواند از دستش خلاص شوید یا رفتارش را تعدیل کنید.

همسر آزاری می تواند به صورت آگاهانه و عمدی یا به صورت غیرآگانه انجام شود که در مورد اول هر چه سریعتر بار و بندیلتان را ببندید و فرار کنید به نفعتان است ولی در مورد دوم در صورتی که فرد ابراز پیشمانی داشته باشد میتوان امید به اصلاح رفتارش داشت ولی نیاز به صبر بالایی  دارد.  

همسر آزارگر کیست؟

همسر آزارگر معمولا بی ادب است ، خشن است ، تندی می کند و احترام شما را نگه نمی دارد. همسر آزارگر از موقعیت خود سواستفاده میکند و خواسته و علایق و نیازها و مطلوبش را به طرف مقابل تحمیل می کند. همسر آزارگر معمولا با استفاده از ترفندهایی از جمله ترغیب ، گول زدن ، تهدید کردن یا ترساندن به مقصود خودش می رسد. 

خطرناک ترین نوع همسر آزارگر که به آزارگر منحرف معروفند دچار اختلال شخصیت خودشیفته هستند و بسیار خودپسند رفتار می کنند و می خواهد طرف مقابل را کاملا در چنگ خود داشته باشند و مقهورش کنند به طوری که طرف مقابل احساس کند وضعیتی که در آن گرفتار شده تقصیر خودش است و هیچ کس به جز شریک زندگی اش او را نمی خواهد. البته اینگونه موارد حاد به ندرت دیده می شود. 

همسر آزارگر کیست؟

ویژگی های همسر آزارگر 

معمولا افرد آزارگر یکسری ویژگی های مشترک دارند که شاید در ابتدا تصور کنید به دلیل عدم شناخت کافی یا مهارت های رفتاری شماست که با چنین رفتارهایی روبرو شده اید ولی  با شناخت آن ها می توانید متوجه شوید که اشکال از رفتار شما نیست و فقط در دام یک فرد آزارگر گرفتار شده اید :

افراد آزارگر به حریم شخصی شما احترام نمی گذارند و در روابط اجتماعی شما با دیگران مداخله میکنند که معمولا به صورت محدود کردن ، سرزنش کردن ، بدگویی کردن و دو به هم زنی نمود پیدا میکند. 

افراد آزارگر تمایل به کنترل گری دارند که میتواند به شکل های گوناگون نمود پیدا کند ، شاید این کنترل گری در اوایل رابطه برایتان دلچسب باشد و با مورد توجه قرار داشتن اشتباهش بگیرید ولی متاسفانه بعد از ازدواج میتواند بلایی خانمان سوز شود. افراد آزارگر معمولا آزادی و استقلال شما را مورد تهدید قرار می دهند و سعی می کنند رفت و آمدهای شما را کنترل نمایند و دائم در حال بازجویی از شما هستند و اجازه نمی دهند آزادانه رفتار کنید. 

ویژگی های همسر آزارگر 

افراد آزار گر معمولا با مشکل عدم کنترل خشم روبرو هستند . این افراد معمولا بسیار حساس هستد و کوچکترین اشتباهی از سوی شما منجر به شعله ور شدن عصبانیتش می شود. این افراد به دلیل ناتوانی در کنترل هیجانات بیشتر از دیگران دست به اعمال خشونت آمیز و بدرفتاری می زنند. 

یک فرد آزار گر نمی تواند احساس امنیت در یک رابطه را برای شما فراهم کند. فرد آزارگر معمولا روی برآورده شدن خواسته های خودش متمرکز است و زمانی که احساس کند نیازهایش برآورده نمی شود شروع به تهدید و آزار شما می کند. این تهدیدها معمولا جنبه بدرفتاری فیزیکی ندارند بلکه بیشتر در مورد مسائل عاطفی است مثلا تهدید به ترک رابطه ، تهدید به طلاق و غیره که در زمره تهدید عاطفی قرار می گیرند. 

افراد آزارگر معمولا چارچوب ها و قواعد بسیار سختی برای زندگی دارند و نمی توانند مطابق با شرایط قواعدشان راتغییر دهند در نتیجه انتظار دارندکه شما همیشه به طور تمام و کمال به این چارچوب ها پایبند باشید و کوچکترین رفتار اشتباهی میتواند آن ها را به هم بریزد و به آزار شما بپردازد. 

ویژگی های همسر آزارگر 

آیا من همسر آزارگری هستم؟

اگر این مقاله را مطالعه می کنید و می خواهید بدانید که آیا شما همسر آزارگری هستید به چند سوال زیر صادقانه پاسخ دهید 

در صورتی که پاسخ شما به یک یا چند سوال زیر مثبت باشد نیاز است که برای بهبود کیفیت ارتباط خودتان با همسر و پیشگیری از رفتارهای پرخط و بهبود شخصیت خودتان به یک روانشناس مراجعه نمایید تا بتوانید خشمتان را کنترل کرده و انعطاف پذیری بیشتری در مقابل مشکلات و شرایط زندگی نشان دهید. 

آیا حس می کنید همسرتان از شما می ترسد؟

آیا همسرتان به شما گفته است که او را اذیت می کنید؟

آیا به نظرتان جملاتی از قبیل : من همینم که هستم و تغییر نمی کنم ” باور دارید؟

آیا هنگام دعوا و بحث ها کنترل خود را از دست می دهید؟

آیا هنگام دعوان رفتارهایی مثل هل دادن همسر ، پرت کردن اشیا یا کتک زدن همسر داشته اید؟

آیا برای رسیدن به خواسته خود همسرتان را تهدید کرده اید؟

آیا کسی به شما گفته است که زیادی بدبین هستید؟

ویژگی های شخصیتی مرد آزارگر

  • از موفقیتش در جذب زنان زیادی تعریف می کند و همیشه در حال منم منم کردن است. 
  • برای شما وقت و انرژی نمی گذارد.
  • رفتارش با شما محترمانه نیست.
  • می خواهد همیشه حرف او به کرسی بنشیند و نقش اول داستان باشد.
  • احساسات شما برایش مهم نیست.
  • حس مالکیت شدید به شما دارد که منجر به کنترل رفتار شما می شود.
  • به ندرت مسئولیت رفتارهای و واکنش هایش را به عهده می گیرد.
  • از کسانی که شبیه او نیستند خوشش نمی آید حتی اگر شما باشید.
  • با طعنه و کنایه و شوخی نمک روی زخم احساسات جریحه دار شما می پاشد. 
  • میل و رضایت جنسی خودش در اولویت است. 
  • دروغگو است. 
  • از درگیری پرهیز می کند و به جایش از سیاسیت تفرقه بینداز و حکومت کن استفاده می کند. 
  • زبان باز است و زبان تیزی دارد. 
ویژگی های شخصیتی مرد آزارگر

ویژگی های شخصیتی زن آزارگر

ویژگی آزار گری معمولا در مردان بیشتر است ولی گاهی در زنان هم دیده می شود. 

  • زنان معمولا به گونه ای تربیت می شوند که بیشتر به فکر نزدیکان باشند به خصوص فرزند یا شریک زندگی ولی مردها غالبا طوری تربیت می شند که بیشتر به فکر خودشان باشند و نقش اول را ایفا کنند. 

مثال واضح از یک زن آزارگر کسی است که طرف مقابل را از نظر اقتصادی کنترل یا تهدید کند یا در صورت جدایی اجازه ندهد بچه هایتان را ببینید. 

ویژگی های شخصیتی زن آزارگر

انواع همسرآزاری

همسر آزاری می تواند به شکل های مختلف بروز کند از جمله :

در صورتی که یکی از زوجین نیاز بیش از حد جنسی داشته باشد و از همسرش رابطه با تعداد دفعات زیاد بخواهد و در صورت مخالفت همسرش با خشونت یا تهدید و زور او را مجبور کند. معمولا چنین افرادی بدون رضایت همسر رابطه های جنسی خشن و پرخاشگرانه دارند که میتواند از نظر جنسی ، جسمی و روحی به طرف مقابل آسیب وارد کند. 

این نوع همسر آزاری برای همه آشنا است و شامل برخوردهای خشن فیزیکی و کتک زدن می شود. هر گونه رفتاری که باعث آسیب جسمی به بدن فرد شود در دسته همسر آزاری جسمی قرار می گیرد. 

انواع همسرآزاری

معمولا همسر آزاری روحی و روانی بیشتر از انواع دیگر رواج دارد ، همسر آزارگر معمولا با حرف ها ، کنایه ها ، تحقیق و توهین ، تهدید به جدایی ، دور کردن فرزند و یا تهدید به اجرا گذاشتن مهریه همسرش را آزاد می دهد. در این شرایط همسر آزارگر با بی توجهی ، تنها گذاشتن ، تمسخر ، اهمیت ندادن به حرفها و نیازهای طرف مقابل و رفتارهای دیگر ، روح و روان همسرش را آزار می دهد. 

اگر شریک زندگیتان در حالی که مشکل مالی ندارد ولی شما را در مضیقه مالی گذاشته است یعنی با یک شریک زندگی آزارگر طرف هستید. یکی از انواع همسر آزاری که در جامعه امروزه بسیار رواج پیدا کرده است آزار های مالی است از جمله خرید نکردن ، عدم رسیدگی به نیازهای مالی ، اجازه ندادن برای رفتن سر کار و استفاده از منابع مالی و درامدی خودتان . 

علت همسر آزاری

مهم ترین علت همسر آزاری امروزه می تواند نبود آموزش های لازم از طریق خانواده و سیستم آموزشی به نوجوانان و همچنین عدم مطاله و یادگیری جوانان قبل از ازدواج باشد که باعث می شود زوجین از طریق آزمون و خطا سعی در شناخت خود و شناخت همسر و مقوله ازدواج داشته باشند. 

  • تفاوت فرهنگی 
  • اعتیاد
  • دخالت خانواده ها
  • عدم تفاهم
  • تربیت مردسالاری یا زن سالاری
  • توجه نکرن به تفاوت های فرهنگی ، باورها و ارزش ها قبل از ازدواج
  • نداشتن آگاهی کافی زوجین از شرایط ازدواج
  • ناتوانی در مدیریت مشکلات
  • عدم یادگیری مهارت های حل مسئله

روش های پیشگیری از همسرآزاری

معمولا زنان بیشتر قربانی همسر آزاری می شوند به غیر از مواردی که زن با تهدید به اجرا گذاشتن مهریه موجب آزار همسرش می شود. 

زنان به دلیل عدم حمایت خانواده ، نداشتن استقلال مالی ، ایجاد وابستگی و ترس از تنهایی و نگرنی از طبعات طلاق قربانی همسر آزارگر شده و به زندگی با او ادامه می دهند. 

مهم ترین راه برای پیشگیری از همسرآزارری شناخت مناسب قبل از ازدواج و هنگام انتخاب همسر است. در صورتی که در دوره شناخت و دوره نامزدی کوچکترین علامتی از آزارگر بودن فرد مقابل دریافت کردید یا احساس امنیت و شادی لازم را نداشتید حتما برای مشاوره قبل از ازدواج وقت بگیرید. 

تن ندادن به ازدواج اجباری و توجه به ملاک های صحیح انتخاب همسر میتواند شما را از این مشکل رها کند. سعی کنید حتما به استقلال مالی برسید ، زنی که استقلال مالی داشته باشد مجبور نمی شود با یک همسر آزارگر برای تامین نیازهای مالی اش به زندگی ادامه دهد. 

اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=57883

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.