تاریخ : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳ Monday, 25 November , 2024
2

روش هایی برای تسکین درد کلیه در زمان دفع سنگ

  • کد خبر : 54521
  • 10 تیر 1403 - 14:20
روش هایی برای تسکین درد کلیه در زمان دفع سنگ
سنگ کلیه زمانی ایجاد می‌شود که مواد خاصی مانند کلسیم، اگزالات و اسیداوریک به‌اندازه کافی غلیظ شوند تا در کلیه‌های شما کریستال ایجاد کنند. کریستال‌ها با بزرگ‌تر شدن، به سنگ تبدیل می‌شوند. حدود 80 تا 85درصد سنگ‌های کلیه از کلسیم تشکیل شده‌اند. بقیه سنگ‌ها اسید اوریکی هستند که در افرادی با سطح pH ادرار پایین تشکیل می‌شوند.

«صبح من» با پزشکی: اگر تابه‌حال سنگ کلیه را دفع کرده‌اید، بدون شک درد آن را برای بدترین دشمن خود نیز آرزو نمی‌کنید و برای جلوگیری از تجربه دوباره آن، دست به هر کاری خواهید زد. تجربه درد کلیه می‌تواند زندگی روزمره شما را مختل کند. به‌طورکلی، پیشنهاد می‌شود هرکسی که درد کلیه را تجربه می‌کند به اورولوژیست خود مراجعه کند. بااین‌حال، راه‌های مختلفی برای کاهش درد و ناراحتی کلیه در خانه وجود دارد که در ادامه، به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

سنگ کلیه چیست؟

به گزارش مجله خبری صبح من، سنگ کلیه زمانی ایجاد می‌شود که مواد خاصی مانند کلسیم، اگزالات و اسیداوریک به‌اندازه کافی غلیظ شوند تا در کلیه‌های شما کریستال ایجاد کنند. کریستال‌ها با بزرگ‌تر شدن، به سنگ تبدیل می‌شوند. حدود ۸۰ تا ۸۵درصد سنگ‌های کلیه از کلسیم تشکیل شده‌اند. بقیه سنگ‌ها اسید اوریکی هستند که در افرادی با سطح pH ادرار پایین تشکیل می‌شوند.

سنگ ممکن است در راه خروج از کلیه گیر کند یا در یکی از دو حالب (لوله‌هایی که ادرار را از کلیه‌ها به مثانه می‌برند)، مثانه یا مجرای ادرار (لوله‌ای که ادرار را از مثانه به خارج از بدن می‌برد) قرار بگیرد. سنگ‌های کلیه می‌توانند به‌اندازه شن یا به بزرگی یک مروارید یا حتی بزرگ‌تر باشند. سنگ می‌تواند جریان ادرار شما را مسدود کند و باعث درد شدید شود؛ همچنین، این احتمال وجود دارد که شکسته شوند و بدون ایجاد درد زیاد در مجرای ادراری شما، از بدن خارج شوند. هیدراته ماندن و خوردن برخی از نوشیدنی‌ها ازجمله سرکه سیب و آب‌لیمو، ضمن کمک به حل‌ شدن سنگ‌های کلیه، دفع آن‌ها را نیز آسان‌تر می‌کند.

بیشتر بخوانید:

روش‌های کاربردی برای تسکین درد کلیه

اکنون که متوجه شدید، سنگ کلیه چیست؟ بهتر است با روش‌هایی که می‌توانید این نوع درد را در خانه کاهش دهید، نیز آشنا شوید.

۱- هیدراته بمانید

آب‌رسانی کلیدی برای تسکین درد کلیه است، چراکه آب به دفع باکتری‌ها از بدن کمک می‌کند. به‌علاوه، هیدراته ماندن بدن باعث پاک‌سازی مجاری ادراری می‌شود و برای از بین‌ بردن عفونت‌های احتمالی موثر خواهد بود. بسیاری از متخصصان مصرف ۸ لیوان آب معادل با ۲ لیتر را در روز توصیه می‌کنند. درحقیقت، مصرف آب به‌شدت به حفظ سلامتی شما کمک خواهد کرد.

۲- مرکبات را به آبی که می‌نوشید، اضافه کنید

آب‌لیمو حاوی سیترات است که از تشکیل سنگ‌های کلسیمی جلوگیری می‌کند و به شکستن سنگ‌های موجود نیز کمک می‌کند. به‌طورکلی، اضافه‌ کردن آب‌ لیموترش تازه به آب باعث مقابله با شکل‌گیری سنگ در کلیه می‌شود. به‌علاوه، همان‌طورکه پیش‌تر ذکر کردیم، هیدراته ماندن با نوشیدن آب فراوان به تسکین ناراحتی کلیه کمک خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: راهکارهایی برای جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه

۳- نوشیدنی‌های اسیدی را انتخاب کنید

آب ریحان، کرفس و انار برای مبارزه با سنگ کلیه و تسکین درد کلیه‌ها موثر شناخته شده است. هرکدام حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که سلامت کلیه شما را بهبود می‌بخشد و سموم را از آن دفع می‌کند. بااین‌حال، این نوع آب‌میوه‌ها برای همه مناسب نیستند؛ بنابراین، پیشنهاد می‌شود قبل از گنجاندن هریک از این آب‌میوه‌ها در رژیم غذایی‌تان، از اورولوژیست خود سوال کنید.

۴- سرکه سیب بنوشید

گاهی اوقات، سرکه سیب به‌دلیل داشتن اسید استیک به‌عنوان یک درمان خانگی برای سنگ کلیه در نظر گرفته می‌شود. درحقیقت، اعتقاد بر این است که به حل‌ کردن انواع خاصی از سنگ‌های کلیه، به‌ویژه آن‌هایی که از اگزالات کلسیم تشکیل شده‌اند، کمک می‌کند. برای این منظور، معمولا باید دو قاشق غذاخوری سرکه سیب را در یک لیوان بزرگ آب مخلوط کرده و روزانه مصرف کنید. به‌طورکلی، تصور می‌شود که این درمان به شکستن تدریجی سنگ‌های کلیه کمک خواهد کرد.

۵- هندوانه بیشتری به رژیم غذایی خود اضافه کنید

هندوانه یک افزودنی با طراوت در رژیم غذایی است که فواید متعددی برای پیشگیری از سنگ کلیه و سلامت کلی کلیه‌ها دارد. هندوانه حاوی مقادیر زیادی آب است که به حفظ هیدراتاسیون مناسب بدن کمک می‌کند. درحقیقت، این موضوع جهت رقیق کردن ادرار و کاهش غلظت مواد معدنی که می‌توانند سنگ‌های کلیه را تشکیل دهند، بسیار مهم است. علاوه‌بر این، هندوانه سرشار از پتاسیم است که ممکن است به مقابله با تشکیل انواع خاصی از سنگ‌ها در کلیه، به‌ویژه آن‌هایی که حاوی کلسیم هستند، کمک کند.

۶- از کمپرس گرم استفاده کنید

استفاده از کمپرس گرم در قسمت تحتانی کمر یا شکم، به‌ویژه هدف قرار دادن ناحیه‌ای که درد کلیه در آن متمرکز است، می‌تواند درد را تسکین دهد. برای این کار یک پد حرارتی را به‌مدت حدود ۲۰ دقیقه هربار روی ناحیه آسیب‌دیده قرار دهید تا باعث کاهش ناراحتی شود. گرمای کمپرس اثر تسکین‌دهنده‌ای دارد و به شل شدن ماهیچه‌های اطراف مجرای ادرار، همچنین کاهش تنش در عضلات اطراف کلیه‌ها با بهبود جریان خون در آن ناحیه، کمک می‌کند.

۷- یک حمام گرم نمک اپسوم بگیرید

یک حمام گرم پر از نمک اپسوم می‌تواند راهی آرام‌بخش برای کاهش موقت درد شدید کلیه باشد. درحالی‌که، ممکن است راه‌حل طولانی‌مدتی ارائه نکند؛ اما آب گرم و نمک اپسوم به آرامش عضلات شما و کاهش ناراحتی در نواحی اطراف کلیه کمک می‌کند. این راه‌حل به‌ویژه برای افرادی که تنش عضلانی یا اسپاسم همراه با درد کلیه را تجربه می‌کنند، مفید خواهد بود.

۸- از مسکن‌های غیر آسپرین استفاده کنید

مسکن‌های غیر آسپرین مانند ایبوپروفن (ادویل، موترین) می‌توانند در کاهش درد کلیه موثر باشند، به‌خصوص اگر این درد با التهاب همراه باشد. اگر تب همراه با ناراحتی کلیه دارید، مصرف استامینوفن به تسکین درد و کاهش بالقوه تب شما کمک خواهد کرد. همیشه، درصورت داشتن هرگونه نگرانی یا سوال در مورد گزینه‌های دارویی تسکین درد، با یک پزشک مشورت کنید.

بیشتر بخوانید: معرفی ورزش هایی برای دفع آسان سنگ کلیه

جمع‌بندی

با خواندن متن بالا متوجه شدید که سنگ کلیه چیست؟ درواقع، توجه به این نکته نیز مهم است که درد کلیه یکی از علائم رایج مشکلات ادراری محسوب می‌شود؛ همچنین، شاید یک علامت هشدار‌دهنده از یک مشکل جدی‌تر باشد. به‌طورکلی، اگر سنگ در کلیه خود دارید، بهتر است قبل از امتحان هرگونه درمان خانگی، با پزشک مشورت کنید. برخی از سنگ‌های کلیه نیاز به درمان پزشکی دارند، علاوه‌بر این، برخی از دارو‌های گیاهی ممکن است با برخی دارو‌ها یا مکمل‌ها تداخل پیدا کنند. درحقیقت، پزشک تعیین می‌کند که آیا این روش‌ها برای نوع سنگ شما مناسب هستند یا می‌توانند منجر به اثرات ناخواسته اضافی شوند.

اگر باردارید یا در دوران شیردهی هستید یا اینکه هرگونه بیماری مزمن مانند بیماری کلیوی یا قلبی دارید، قبل از استفاده از روش‌های خانگی یا دارو‌های گیاهی با پزشک خود مشورت کنید. درنهایت، اگر درد کلیه شما مکرر، شدید یا همراه با علائم دیگر است، بی‌درنگ به اورولوژیست مراجعه کنید.

اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=54521

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.