تاریخ : دوشنبه, ۱۹ شهریور , ۱۴۰۳ Monday, 9 September , 2024
2

چگونه بدن خود را برای روزه‌داری آماده کنیم؟

  • کد خبر : 11303
  • 01 فروردین 1402 - 10:46
چگونه بدن خود را برای روزه‌داری آماده کنیم؟
برخی از افراد در نخستین روزهای ماه مبارک رمضان به دلیل تغییر در رژیم غذایی و گرسنگی طولانی مدت با مشکلاتی مانند سردرد، فشار خون بالا و پایین، قند خون بالا و پایین و … مواجه می‌شوند. در ادامه توصیه‌هایی برای شما قرار داده‌ایم.

«صبح من» با مطالب پزشکی: برخی از افراد در نخستین روزهای ماه مبارک رمضان به دلیل تغییر در رژیم غذایی و گرسنگی طولانی مدت با مشکلاتی مانند سردرد، فشار خون بالا و پایین، قند خون بالا و پایین و … مواجه می‌شوند.
به گزارش «صبح من»؛ در ادامه نکاتی برای آمادگی بدن برای روزه‌داری را برای شما قرار داده‌ایم. با ما همراه باشید.

با پزشک خود مشورت کنید

روزه‌دارانی که دچار بیماری هستند به ویژه کسانی که از دیابت نوع اول رنج می‌برند، بهتر است پیش از روزه‌داری به پزشک مراجعه کرده و با انجام آزمایش، اطمینان حاصل کنند که قادر به روزه گرفتن هستند یا نه. در ضمن با رعایت دستورالعمل‌هایی که پزشک به آنها توصیه خواهد کرد، سلامتی خود را به همراه روزه‌داری، تضمین کنند.

عادت‌‌های نادرست را کنار بگذارید

برخی از افراد برای جلوگیری از خستگی در روز به کافئین و شیرینی‌ها پناه می‌برند به همین دلیل، در ماه مبارک رمضان و هنگام روزه‌داری، دچار خستگی، بدخلقی و عصبانیت می‌شوند. مثلا اگر کسی عادت دارد در روزهای معمولی، روزی ۸ فنجان قهوه بنوشد، باید پیش از ماه مبارک رمضان، این مقدار را به تدریج کم کند. این مورد در افرادی که سیگار می‌کشند و یا شیرینی زیادی می‌خورند هم توصیه می‌شود.

برای وعده‌های غذایی، برنامه‌ریزی کنید

برخی از افراد از رژیم‌های غذایی گوناگون مانند گیاه‌خواری استفاده می‌کنند. برخی دیگر نیز برای رژیم غذایی، در طول روز از سبزیجات و میوه‌های گوناگون استفاده می‌کنند. برای اینکه رژیم غذایی شما دچار اختلال نشود، بهتر است با یک برنامه ریزی درست، هم روزه‌دار باشید و همه وعده‌های میوه و … خود را در طول زمان افطار تا سحر، مصرف کنید.

خواب خود را تنظیم کنید

در ماه مبارک رمضان، خواب کافی بسیار مهم است. اختلال در ساعت بیولوژیک بدن در روزهای ماه رمضان، شب بیداری و خستگی طول روز، منجر به بی‌حالی و تغییر خلق می‌شود. شخص روزه‌دار باید با نظم دادن به خواب، زود خوابیدن و کاهش ساعات بیدار ماندن، خواب خود را تنظیم کند.

عادت دادن بدن به روزه‌داری

یکی از مهم‌ترین نکات درباره‌ی آماده سازی بدن برای ماه رمضان و روزه‌داری، عادت دادن بدن به روزه است. در اسلام هم به روزه‌داری در روزهای دوشنبه و پنجشنبه هر ماه توصیه شده است که این کار تا حدودی بدن را به روزه‌داری عادت می‌دهد.

کیفیت غذای خود را بالا ببرید

غذای متعادلی که حاوی پروتئین (شیر و تخم مرغ و …) و پتاسیم (موز و برخی میوه‌های خشک) برای وعده‌های غذایی ماه مبارک، بسیار توصیه می‌شود. این مواد به احساس سیر ماندن طولانی مدت شما کمک کرده و انرژی بیشتری برای روزه‌دای به شما می‌بخشند.

نکته‌ی پایانی اینکه در هنگام روزه‌داری، تعادل را به کار ببرید و از توصیه‌های گفته شده، غفلت نکنید.

ترجمه و تنظیم: صبح من
لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=11303

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.